Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális ha valaki ilyen...

Normális ha valaki ilyen lelkületü?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretek másoknak öromet okozni,és mindig

ahol tudok segitek,nekem ez jó érzés,és boldoggá tessz..

Én nem kérek,csak adni szeretnék tiszta szivböl mindent,

ami csak töllem telik.Tudom,h manapság az emberek zömét az

érdekek vezerlik,és kegyetlenul átgázolnak másokon,de én

mindig szeretettel válaszolok.Mert szerintem harag nem old

fel haragot,viszont a szeretet mindent felold.A rosszat is

jóval viszonzom.Aki igazán tudd szeretni az nem ússza meg

sebek nélkül,és akit már megsebeztek az óvatos..Az ember

mindig tanul a hibáiból,és csiszolódik,ez mind része a

szemelyiségfejlödésnek.Át kell jutnunk bizonyos helyzeteken,

meg kell tapasztalnunk dolgokat ahhoz,h olyanok legyünk,

amilyenek most vagyunk.Az tény,hogy manapság iszonyatosan

nagy nyomás nehezedik az emberekre:teljesitménykényszer,

megfelelni akarás,konvenciók,ami (amennyiben az ember

enged ezen nyomásnak)zavart szül az emberek fejében,

és szivében.Kérdes az,h az ember harcol,vagy menekül.?

Már nagyon régen fogadtam meg,hogy mindig mindenben és

mindenkiben csak a jót fogom keresni,igy kialakitottam

egy "kis világot" magamban - ezt most úgy képzeld el

mint valamiféle saját utópiát,ahol nem létezik rosszindulat,

ezt a "kivülállók" azt hiszem naivságnak nevezik,pedig ez

csak természetes védekezés - imunnitás a rossz ellen.

Nem értem,miért van ennyi árny a világban???Erőszak,és

gyilkosság,terrorizmus a világban??? Mire jó mindez???

32\F

2010. okt. 25. 20:13
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Minden ami érzék felett van,vagyis nem fizikai érzékszervel érzékelhetö!
2010. okt. 26. 16:09
 12/41 anonim ***** válasza:

Akkor tulajdonképpen az eszeddel fogod fel azt, az elméddel, ami ez asztrális síkon van igazából. és akkor a racionális gondolkodást mégsem kell elereszteni...sőt használni kéne, és az elfogultságot kell elhagyni a gondolkodásban, amik az érzelmekből jönnek, ami eltorzítja az ember valóságról alkotott képét. Isten tehát nem érzelmes...de együtt érző, Isten nem ragaszkodó...de szerető. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 26. 18:42
 13/41 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom senki nem tehet arról hogy ha érzelmes,és ha istennek nincsennek érzelmei,akkor nekem miért legyenek hogy imádkozzak hozzá? Szerintem akkor nem szolgált rá az imára! Egy embernek vannak érzései? Istennek meg nincsenek? Furcsán gondolkozol! Vajon nem-e voltak-e istennek érzései mikor a fiát keresztre feszitették? Milyen lény az ilyen? Belegondoltál milyen lenne ha a gyerekedet keresztre feszitenék? Szarok rá hogy istennek vannak-e érzései,nekem vannak és ez a lényeg! Az érzelmes az érzékeny emberek egy kicsit fejlettebb ember faj! Az érzelmi skála minden fokozatát képesek érezni és kimutatni, míg egy érzéketlen tuskó a másik embereket csak megbántani tudja, miközben a saját lelkét is leépíti. Míg az érzelmesnek pedig az egész lelke a szíve csordulásig tele van érzelmekkel. Érzelmekkel tanulni is sokkal könnyebb mint azok nélkül. sokkal jobban lehet figyelni a dolgokra, sokkal precízebb munkát tudnak végezni. És elhiheted nekem, hogy amikor a faj a világ a föld az emberiség kihalása lesz a fő tényező nem a fatökű, falábú, falelkű jégcsap fogja megmenteni az embereket..amúgy az érzékeny emberek sokkal jobban ki tudják tapintani a lényeget, néha szavak nélkül is megértik a másikat, átlátnak az embereken, tisztelet tudóak, sosem lopnának csalnának hazudnának. A zenéhez, az íráshoz nagy tehetségük van. És még a tánchoz is. És persze az érzelmes emberek jobban tudnak hatni más emberek lelki világára is. Sajnos nagyon törékenyek lelki szinten az ilyen emberek. Bármivel bármikor meg lehet bántani, de ez nem azt jelenti, hogy hiszti rohamot fog kapni, lehet hogy 4xen fogja vissza bántani az illetőt.De a lelkébe egy világ omlik olyankor össze. Saját maga viselkedése és a másik bántása miatt is.
2010. okt. 26. 18:50
 14/41 anonim ***** válasza:

Kérdező. :)

Szerintem lehet, hogy tisztázni kéne a fogalmakat, amiket használunk, mert lehetséges, hogy félreértjük egymást. Istennek vannak érzései, de érzelmei nincsenek...a nyugalom, türelmesség, mértékletesség, magabiztosság és sorolhatnám érzései vannak Istennek...de izgalom, türelmetlenség, mohóság, aggodalom, sajnálat és a többi érzelmei viszont nincsenek...vagyis nem jutnak benne érvényre. Képzeld csak el a jelenetet, amikor Isten dühbe gurul, ahogyan egy ember szokott...szerinted mi maradna az univerzumból? Egyébként Isten nem várja el, hogy imádkozz hozzá...miért tenné? Az ima a te érdekedben van, nem Istenében. Amiről te beszélsz, hogy az érzelmes emberek fogják az embereket megmenteni inkább, no azt együttérzésnek nevezik...:)

Tudnál nekem példát mondani, hogy melyik érzelemmel lehet könnyebben tanulni? Melyik érzelmi állapot az, amivel egyszerűbben lehet szemlélni, amivel meg lehet hozni a felelős döntéseket? Én úgy tudom, hogy a nyugalommal lehet ezt megtenni, a higgadtsággal, a türelemmel...ezek érzelmek lennének?

egy megjegyzés a végére...egy kis saját vélemény, ha már felhoztad az érzelmeket.

én úgy látom az "együtt érző" az egyensúlyi állapot...kétfelé billenhet el...az egyik oldal az érzelmeskedő, a másik pedig az érzéketlen...

A Jézusos kérdéshez...

Mivel Isten nagyon jól tudja mi miért történik és hogyan, akkor vajon Isten generált érzelmeket Jézus miatt, annak tudatában, hogy a Fiú nem halhat meg, vagyis feltámad?! Másrészről Jézus áldozata nem Jézus sajnálatáért történt meg. Szóval te belegondoltál abba, hogy milyen amikor a halhatatlan gyermeked megengedi, hogy keresztre feszítsék, hogy bizonyítani tudja későbbi feltámadásával az igazát? Jézus bármikor kimenthette volna magát...de nem tette, mert oka volt rá, hogy megfeszítsék...:)

ui.: Egyébként minden ami létezik Isten maga...Isten nem egy külön lévő lévő tőlünk, és mi mindannyian az ő fiai/lányai vagyunk, akárcsak Jézus.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 26. 20:14
 15/41 A kérdező kommentje:
"Ahová már a tudomány nem ér el,ott van isten"
2010. okt. 26. 20:22
 16/41 anonim ***** válasza:

Isten mindenhol ott van...a tudományban is...csak van ahol nem jut az elve érvényre, mert az ember szabad akaratából nem hagyja. :)

egyébként mire írtad ezt a megjegyzést? :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 29. 09:47
 17/41 A kérdező kommentje:
Sok furcsa dolog van amit tudománnyal akarnak megmagyarázni,de mindent nem tudnak akkor sem..
2010. okt. 29. 09:49
 18/41 anonim ***** válasza:

igazad van, mert a tudomány egyelőre csak az öt érzékkel tapasztalható dolgokat vizsgálják...azt amit ésszel és szívvel "lát" az ember, avval nem is tudnak mérés szinten foglalkozni. Azt feltételezni kell, tudni és hinni, persze szavakkal lehet bizonyítani, de attól falra másznak még(tisztelet a kivételeknek). :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 29. 09:58
 19/41 A kérdező kommentje:
..szavak minden rossznak forrásai..
2010. okt. 29. 10:18
 20/41 anonim ***** válasza:

...mintha a jónak nem lennének...egyébként pedig a gondolkodásbeli tévedés minden rossz forrása...:)

üdv

25/F

LastOne.left

2010. okt. 29. 10:44
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!