Mivel fejleszthetném a lelki állóképességet?
Mire gondoljak kellemetlen helyzetekben, hogy ne sirjam el magam? Pl:Mikor ártatlanul feljelentenek, és egy rendőr jön a házhoz értem és mások szeme láttára, mondja, hogy legközelebb le kell tartóztatnia ha újra megteszem.
Vagy ha a főnökömmel komfortálodnom kell mások előtt.
Alig bírom ki az ilyen stresszes helyzeteket,hogy ne sírjam el magam.
29/F
Szerintem a tudatosság tud segíteni. Ilyenkor hagyod, hogy eluralkodjanak az érzéseid, nem szabad. Agyban ott kell lenni és tudatosan, mentálisan kilépni a szituációból, vagy ha lehet akkor fizikailag is.
Én hiszek abban, hogy az igazság többségében győzedelmeskedik, így ha bántja is valami az igazságérzetemet adott pillanatban, kitudok szakadni annyira, hogy ne mutassak érzelmeket.
Vezetőként dolgozom, marha gyenge a lelkem, de mivel a mindennapjaim része a stressz és a konforntáció, ezért ezt nem mutathatom. Tudod hányszor volt olyan, hogy kemény maradtam és határozott, vagy csak nevettem egy szitun, majd az autóban kisírtam magam? Volt olyan is, hogy a mosdóban sírtam. Írásbeli figyelmeztetést kaptam a munkáltatómtól egy marhaság miatt, ami szerintem nem volt fair és a közvetlen vezetőm szerint sem. Ridegen elmondtam neki, hogy erről azért megvan a véleményem, tartottam magam amíg egy légtérben voltam vele, majd egyszerűen kiszakadt belőlem. A mosdóig bírtam. Kisírtam magam, arcmosás, nagylevegők és megyünk tovább.
Szerintem az érzelmeket igenis meg kell élni, ha ilyen lelkületű vagy. Rámegy az egészséged, ha elfojtod. Amit tanulni lehet az az, hogy hogy tudod időben eltolni, hogy tudsz agyban eltávolodni az adott szituációban, amikor szükséges. Egyszerűen annyi, hogy az agyad vezérel és nem hagyod, hogy az érzelmeid eluralkodjanak rajtad.
21
Egyet értek a leírtakban, szerintem is elmében dől el minden,volt mikor tudtam érzelemet félre téve, tiszta higadt elmével kezelni a szituációt.
A vezetőként dolgozó(főnökömet)mindig csodáltam, hogy bírja idegekel 300 emberért felelt, "mindig rágta" a fejét valaki" vagy a dolgozók vagy a felsőbb vezetők...Sosem tört meg mindig higadt nyugot tudot maradni, minden szituácioban tudot racionális döntést hozni, mindenkivel tavolasgtarto de mégis határozotan tudot banni, az emberek tisztelték nagyrészt volt benne egyfajta csendeség de mégis,tudott nevetni és mosolyogni is és emberségesen szólt mindig mindenkihez. :)
Nagyon nagyon régen volt, hogy kiabált vagy káromkodott de évek múltán egyre jobban nemesedet a jelleme, egyre higadtabban tudta kezelni a dolgokat. És egyre jobb embernek éreztem. Peddig nem értetunk egyet sokszor, mert ő mindig marasztalni akarta az emberek a túlóra, nekem meg fontosabb volt a szabad időm mint az a túlóra pénz.
Azert kíváncsi lennék más felsőbb vezetők titkára is,mit tudnának tanácsolni.
Azzal a főnökömmel a felszínt nézve nem voltunk túl jobba, azért nem akarom őtett megkerdezni,meg évek óta nem beszéltünk egymással.
Itt most ingyen elérhető egy önbizalom tréning, szerintem érdemes megnézni, veszíteni valód nincs vele:
Nem tudom, hogy ez milyen, csak feldobta FB. Limpár Imrének voltam előadásain élőben is, meg videókat is láttam vele. Okos és szakképzett pszichológus, sok jó dolgot szokott mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!