Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mivel fejleszthetném a lelki...

Mivel fejleszthetném a lelki állóképességet?

Figyelt kérdés

Mire gondoljak kellemetlen helyzetekben, hogy ne sirjam el magam? Pl:Mikor ártatlanul feljelentenek, és egy rendőr jön a házhoz értem és mások szeme láttára, mondja, hogy legközelebb le kell tartóztatnia ha újra megteszem.

Vagy ha a főnökömmel komfortálodnom kell mások előtt.

Alig bírom ki az ilyen stresszes helyzeteket,hogy ne sírjam el magam.

29/F

2022. szept. 27. 16:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Menj el pszichológushoz, nagyon sokat tud segíteni benne, hogyan fejleszd magad és hogyan képzeld az ilyen konfliktus helyzeteket, méginkább magadban hogyan dolgozd fel őket, hogy a tapasztalatok építeni, fejleszteni tudjanak, ne ártsanak neked.

Hogy mi és mennyire veleszületett tulajdonság vagy tanulással magunkra vett, az egy nagyon régi vita a tudományos életben (nature vs nurture), de hogy egyáltalán nem determinált az ember személyisége, azt rengeteg tényező bizonyítja. Még, ha valaki nem akarja is nagyon sok mindenben befolyásolható (ha már állat hasonlattal élt #10-es is, idomítható), ha akarja is a változást, akkor pláne nagyon komoly lehetőségek vannak a fejlődésre. Nem korlátlanok, nem biztos, hogy mindenben és alapjaiban meg tudsz változni, de komoly változásokat el lehet érni. Érdemes dolgozni rajta.

2022. okt. 3. 22:47
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítő szándékú hozzászolasokat.

Eckhartot hallgatam régebben, most újra kezdtem hallgatni.

Szerintem is változtathatunk a személyesegunkon.

2022. okt. 4. 16:05
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
11-nél a pont, egy pszichológus tényleg nagyon sokat tud fejleszteni a személyiségeden, nem csak full kattant emberek járnak pszichológushoz.
2022. okt. 8. 21:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért jön a sírhatnék olyankor mikor igazságtalanság ér, mert csalódsz, és a lelked csalódik, és nem az adott esemény olyan erős általában hogy sírj, hanem a csalódás érzés eszedbejuttatja az összes olyan helyzetet amikor csalódtál, és mindezek törnek rád olyankor, ezek még kisbabakorban kezdődtek. Valójában ez egy áldás amikor nem egy automata elfojtás van benned, nincs megkeményítve a szíved, mert annak az az előnye ha ezek feltörnek, hogy fel tudnak oldódni, tudat alatt ki akarod oldani őket mert tudat alatt tudod mi a módja, mégpedig hogy hagyod őket feljönni szabadon. A sírás természetes kísérő ne nyomd el, a szégyenérzet is csak egy félelem az is kioldódik a többivel együtt, ráadásul olyankor másokban is felébresztesz valamit, rámutatsz a traumáikra amiket elnyomnak, és szenvednek miatta, épp ezért igazságtalanok veled maguk is, mert velük is azok voltak, és szenvednek, valahol ők is a felszabadulást keresik, csak sokkal jobban el vannak tévedve mint te, a megoldást illetően.
2022. okt. 9. 21:13
 15/27 NTBS ***** válasza:
56%
Gyakorolj.
2022. okt. 23. 21:27
 16/27 A kérdező kommentje:
Olyan szeretnék lenni mint a terminátor,érzelem mentes, mikor tudom, hogy igazam van.
2022. okt. 24. 00:42
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó cél a tejes érzelem mentesség. Arra törekedj, hogy ne uralkodjanak el rajtad az érzelmek és a tisztánlátásodat ne homályosítsák el.

Ehhez nem megszabadulni kell az érzelmektől, hanem megismerni, kitapasztalni és kibékülni velük.

2022. okt. 24. 10:13
 18/27 A kérdező kommentje:

Ismerem és kitapasztaltam már az érzést sokszor sírtam el magam. Kibékülve vagyok vele, ha otthon a négy fal között sírok.

De egy konfliktus helyzetben mikor nem jutt eszembe semmi, csak érzem hogy igazságtalan a helyzet és érzem, hogy mingyar sírnom kell, azt mégis hogy kezeljem, hogy csak annyi ideig ne sirjam el magam hideg fejel tudjak gonsolkodni, hogy ne érzelgösködjek ne sírjak?

2022. okt. 24. 10:31
 19/27 anonim ***** válasza:
81%
Pontosan ebben tud segíteni a pszichológus. Keress egyet és kezdj el dolgozni vele.
2022. okt. 24. 10:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
#18 Ha egyszer hagyod rendesen feljönni elmúlhat örökre. Sokan örülnének ha idáig el tudnának jutni mint te. A csalódás nem olyan hogy meg kell szokni, mert azt nem is lehet. Attól függ mennyire éled bele magad, mert ha megtanulod nem beleélni magad, hanem ehelyett kívülről figyeled, azt már meg tudod szokni, és olyankor nem uralkodik az érzés, habár akkor is felismered a csalódás érzést, de nem kellemetlen érzés. Ehhez legelőször el kell fogadnod az érzést, és megfigyelni, vagyis hagyni hogy legyen, és úgy figyelni ahogy van, mint egy érdekességet, és így figyelve valami módon fölé kerekedsz magadtól. Egyébként ez minden érzéssel működik.
2022. okt. 24. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!