Vajon miért nem jutott nekem semmilyen tehetség?
Már regebben is szoktam ezen gondolkodni, más szépen rajzol, vagy énekel, vagy szuper kreativ, én meg semmiben sem vagyok jó. Nincs semmi amivel kitűnnék a tömegből. 28 éves vagyok, van egy fel éves kisfiam, jó házasságban élek, semmi extra nincs a külsőmön sem, jól nézek ki, de az nem tehetség :D kb semmiben sem vagyok jó. Alsó tagozatosakat tanítottam, de az is csak egy munka volt, nem teljesedtem ki. Akiknek beszeltem errol csak annyit mondtak hogy meg nem jottem ra, hogy mi az én tehetsegem. Hat persze hogy nem, mert nincs ilyen 😅
Érzi magát más is ilyen szerencsétlennek?
Na igen ez a másik, hogy nem vagyok kitartó. De mondjuk az életem során semmiben nem ereztem azt hogy kitartónak kell lennem.
Igen probaltam hangszeren is jatszani, de semmi, nyelveket sem beszelek / jó angol, szlovak, de nem anyanyelvi szinten egyik sem/ tanultam spanyolul németül, oroszul de nem folytattam azt sem, mert egyszerűen nem állt ra a nyelvem.
Anya szeretek lenni, bizom benne hogy lesz meg egy babam majd a későbbiekben. ❤️
De tényleg a főzéshez suteshez is béna vagyok, semmi extra ize nincs a kajaimnak :D
Kiváncsi vagyok hogy lesz e egyszer valami ami annyira leköt hogy sokat foglalkozzak vele.
Van ilyen önismereti teszt, de hogy keressek ra? Általában ezek fuzetosek szoktak lenni.
Én csak egy történetet szeretnék elmondani. A következtetést, kedves kérdező majd te is, és mindenki a maga habitusa szerint vonja le belőle.
30 évvel ezelőtt segítettem egy kislánynak matematika érettségire való felkészülésben. Az Édesanyja úgy vezette fel a történetet, hogy egy buta gyerek, aki utálja a matematikát - de muszáj érettségizni belőle. Szerveztünk egy közös beszélgetést is, ahol már hárman voltunk és az anyuka mellett a kislány is részt vett, és előadtam a feltételeimet is, hogy nálam nem lesz olyan, hogy kifogásokat keres, hogy miért nem tudott felkészülni a különórára, mert akkor abbahagyom a felkészítést. Szóval nincs olyan, hogy most szalagavató ruhapróba volt, vagy táncpróba volt, vagy töri dolgozat volt - amiatt nem tudott készülni matematikából. A feltételeket elfogadták, az oktatás elkezdődött. Az én tapasztalatom az volt, hogy a kislány egyáltalán nem buta, hanem sok régi hiányosság miatt van hátrányban. Na, ezeket bepótoltuk, gyakoroltuk. Amikor meglett a négyes érettségi, az anyukája roppant elégedett volt velem. Én meg néhány mondatban összefoglaltam neki, hogy az én véleményem szerint a lánya nem buta, csak lusta és motiválatlan. Leereszkedő mosollyal simogatta meg a karomat, és azt mondta, hogy ő valóban ismeri a lányát és butácska. Örül a jólneveltségemnek, hogy ellentmondok neki, de neki nincsenek nagy reményei, de rendkívül örül, hogy a félévi kettesből sikerült érettségi négyest kihozni. Várakozáson felül teljesítettem. És az óradíjam mellé, még egy vaskos borítékot is a kezembe nyomott "hálája" jeléül.
Tíz év múlva éppen rohantam valahová, amikor szembetalálkoztunk az utcán.
Két mondat tiszteletkör után rohantam volna tovább - de megint a karomra tette a kezét, és mélyen a szemembe nézett.
- Én szeretném megkövetni magát! Én azt mondtam a saját lányomra, hogy buta. Maga meg azt mondta, hogy nem buta. Csak lusta és motiválatlan. Hát magának volt igaza. Képzelje, az érettségi után két évig tolmács és idegenvezető volt. Aztán egy francia körúton volt idegenvezető, és ott beleszeretett egy srácba. A srác egyetemi felvételire készült. És ezek ketten, mint a galambok, nem bulizni mentek, hanem otthon turbékoltak, és tanultak. Az én lányomat is felvették egyetemre. El is végezte, középiskolai tanár lett belőle. Az egyik szakja éppen a matematika. A diplomaosztón emlegettük magát. Azt mondta a lányom, hogy nem volt nehéz az egyetemi matek, mert Pista bácsi megtanította arra, hogyan kell matematikát tanulni. Köszönöm magának! És tudjon róla, hogy maga jobban ismerte a lányomat, mint én magam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!