Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vajon miért nem jutott nekem...

Vajon miért nem jutott nekem semmilyen tehetség?

Figyelt kérdés

Már regebben is szoktam ezen gondolkodni, más szépen rajzol, vagy énekel, vagy szuper kreativ, én meg semmiben sem vagyok jó. Nincs semmi amivel kitűnnék a tömegből. 28 éves vagyok, van egy fel éves kisfiam, jó házasságban élek, semmi extra nincs a külsőmön sem, jól nézek ki, de az nem tehetség :D kb semmiben sem vagyok jó. Alsó tagozatosakat tanítottam, de az is csak egy munka volt, nem teljesedtem ki. Akiknek beszeltem errol csak annyit mondtak hogy meg nem jottem ra, hogy mi az én tehetsegem. Hat persze hogy nem, mert nincs ilyen 😅

Érzi magát más is ilyen szerencsétlennek?

2022. márc. 16. 20:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ember épp ilyen. Egyébként lehet, hogy te is kiemelkedő vagy valamiben, csak meg nem találtad meg, miben.
2022. márc. 16. 20:08
 2/14 anonim válasza:
Valakik az életük végéig nem találnak rá arra amiben igazán kiteljesednek. Vagy azért mert annyira hajszolják hogy közben nem veszik észre hogy mi lenne az igazi vagy nem volt szerencséjük. De miért akarsz valamiben kitűnni mindenképpen a tömegből ? Lehet hogy te ilyen wild card vagy. Legtöbb dologhoz értesz annyira hogy rád bízzák vagy bízzanak az ítéletedben de nem leszel világmegváltó és mi baj van ezzel ?(semmi) Valaki meg nagyon jó a programozásban de közben a szociális élete egyenlő a nullával, vagy nem jó semmilyen sportban. És ezzel sincs semmi gond meg ez egy nagyon sarkított példa de érted mire gondolok. Én sem vagyok különösen kiemelkedő semmiben de sok dologban jónak tartom magam és annak is örülök hogy a legtöbb dolgot amit elvárnak vagy elvárhatnak tőlem meg tudom tanulni stb stb.
2022. márc. 16. 20:20
 3/14 anonim ***** válasza:
Majd ha 90 éves korodig keresed türelmesen és addig sem találod meg, akkor mondhatod, hogy tehetségtelen vagy. Bár másképp is megfogalmazhatod: univerzális vagy, középszerűen bármit megcsinálsz.
2022. márc. 16. 20:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Keresni kell, mi az ami érdekel, mi az amire szívesen szánsz időt, és gyakorolni magad azon a területen. Próbálkozz több irányban. Elsőnek írj naplót, kézzel, füzetbe, rajzolj is bele - csak magadnak, napi ritmusban (lehetőleg minden nap ugyanakkor, pár perc, 5-10 perc, de megéri) ne akarj senkinek megfelelni vele. Ez jó önismereti gyakorlat. Nagy írók mind írtak naplót, olyan mint zenésznek a skálagyakorlat.
2022. márc. 16. 20:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Jutott, csak még nem jöttél rá miben vagy jó.
2022. márc. 16. 21:42
 6/14 anonim ***** válasza:

Amit te tehetségnek hívsz, az a valóságban rengeteg óra gyakorlást jelent. Ha bele fektetnél bizonyos dolgokba annyi időt/energiát, mint a "tehetséges" emberek, akkor neked is ugyanúgy menne.

Ha olimpiai bajnok, vagy Nobel díjas tudós akarsz lenni, akkor ahhoz tényleg kellene kis plusz tehetség is.

2022. márc. 16. 22:38
 7/14 anonim ***** válasza:

Adottság még nem tehetség.

A tehetség többlet.

Csak akkor érsz el valamilyen magasabb célt, ha megvannak hozzá az adottságaid.

A sok gyakorlás sem tehetség. Azzal a készséget szerzed meg.

De még mindig nem vagy a tehetségnél. Ugyanis az a plusz.

Jó tanító vagy. Megvannak hozzá az adottságaid: a tárgyi érdeklődés, a pedagógiai érzékenység.

Diplomát szereztél, tehát készség szinten elsajátítottad a szakmádat elméleti és gyakorlati vonatkozásban.

Ha tehetséges vagy, akkor sikeresen végzed a munkádat, új, hatékonyabb módszert találsz ki és valósítasz meg.

2022. márc. 17. 05:53
 8/14 anonim ***** válasza:
2022. márc. 17. 05:55
 9/14 anonim ***** válasza:
Jó apának, anyának lenni legalább olyan kiteljesedés, mint jó zongoraművésznek, vagy fafaragónak.
2022. márc. 17. 06:20
 10/14 anonim ***** válasza:

Próbáltál hangszereken is tanulni? Szobrászkodni?

A helyedben kitöltenék ilyen jellegű teszteket.

2022. márc. 17. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!