Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Énekesek! Mi van akkor ha...

Énekesek! Mi van akkor ha beosztanak egy szólamba de nem tudsz vele azonosulni?

Figyelt kérdés

Mindig szopránul énekeltem a fejemben és magamban de alt vagyok. Ezt én is elismerem. Magamban szeretem a "szopránt megütve" énekelni, gyakorolni a dalokat. Van benne élvezetem, sikerem.

A beszédhangomon, alton énekelni, ami könnyebb kéne hogy legyen, kínszenvedés. Utálom a hangom. Megigyeltem magamon, hogy a kelleténél hangosabbra emelem automatikusan a hangom beszédnél, mégha ez némi tudatos odafigyelést is jelent.

Van rá módszer, hogy a saját szólamunkat vagy hangunkat elfogadjuk?

tegnap 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha megy a szoprán hangok éneklése, nem jár szenvedéssel és huzamosabb ideig is megy (értsd: végig tudsz énekelni egy másfél-két órás előadást), akkor kérheted, hogy tegyenek át inkább oda.

Viszont az alt hang ritka. Annyira, hogy gyakran mezzok éneklik az alt szólamot. Szóval ha tényleg alt vagy, akkor tudatosítsd magadban, hogy olyan tulajdonságú a hangod, ami nem sokaknak adatik meg. Egyébként meg tanulhatsz zeneműveket mindkettőből és akkor elmondhatod, hogy te mindkettőt tudod, nagy a hangterjedelmed. Az se adatik meg sokaknak, hogy mindkettőt tökéletesen tudják, szóval emiatt is büszke lehetsz a hangodra.

tegnap 17:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Az énekhangra nem lehet a beszédhangból következtetni. Ha kínszenvedés az alt, akkor lehet, hogy inkább szoprán vagy.
tegnap 19:27
 3/3 anonim ***** válasza:
A hangod alapján a karnagy oszt be szólamba és az nem kívánságműsor.
tegnap 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!