Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem nem tudom mit kéne...

MDCs kérdése:

Úgy érzem nem tudom mit kéne tegyek. Elmondanád a véleményed?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Igazából 20/F vagyok, repülőgép-szerelő technikus vagyok, a kettő közül az egyik nagynál dolgozok, pályakezdőként jól keresek (800 000 Nettó) viszont nem tudok érzem, hogy én lennék. Az elmúlt 3 évben, minden tanár, minden kolléga azt mondta nekem még oktatás alatt, hogy nem ragadhatok meg sima szerelőként és nem lehet nekem elég. Menjek egyetemre, hozzam ki magakból a maxot.

Elkezdtem dolgozni és rájöttem, hogy szeretnék egyetemet. De nem feltétlenül repülős írányba. Az érettségik 4esek lettek mind, autó-és légijármű szerelőim lett 3as valamint emelt angolom lett 5ös (az eredmény azért ilyen, mert nem érdekelt és nem tanultam nagyjából sajnos semmit, mert tudtam, hogy úgyis meglesz.) C1em is van angolból. Azonban ahogy néztem, ezekkel maximum autó/repülő mérnökire tudnék menni, humán szektorban semmi, kivéve ha újra megyek érettségizni adott tantárgyból.

A háttérben videót is kezdtem vágni, animálok és nagyon élvezem, de amíg nincs belőle jövedelem, nem akarom teljesen elkötelezni magam. Nem tudom kit tudnék magammal kezdeni. Nem tudom mi az, amiben kitudnék teljesedni, úgy hogy 10 év tapasztalat után majd ne 200 nettót keressek vele.

Igazából az egyetemmel kapcsolatban a segítségeteket kérem, a szituval kapcsolatban pedig a véleményeteket. Lehet nyers, száraz, nem érdekel. Csak azt akarom, hogy újra magamat lássam a tükörben, mert az elmúlt évben elvesztem.

tegnap 20:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet hogy diplomaskent munkad se lesz
tegnap 20:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Hmm, lehet alap dolgok megkérdőjelezésével kellene kezdeni.

Miben mit szeretsz, mit nem?

Miért érzed adott dolgoknál azt amit?

Mit jelent számodra a kiteljesedés?

Avagy mit akarnál?

Milyen érzés, közérzet hiányzik a jelenből számodra?

Mert a fizud az nem rossz, mégis valami belső vagy/és környezeti tényező nem ad meg neked valamit. S mi is lenne ez a valami?

Alkotói beállítottságú vagy ezek szerint. Kifejezetten szeretem az ilyen személyeket.

A vágásban és animálásban mi az a plusz, amit megtaláltál? Ami vonzóvá tette azokat?

Solo meló? Csendes környezet? Valami teljesen új megalkotása? Ami pl adott kész dolgok szerelésénél hiányzik?

Az is lehet, hogy nem is feltétlen a tovább tanulás biztosítaná azt, amire vágysz.

Nálam pl a totális csend, az új alkotása, kísérletezések, saját chilles kis környezet volt az, ami igazán hiányzott a kiteljesedéshez.

Főleg miután kiderült, hogy teljesen eltérek az átlagtól neurológiailag.

Kérdőjelezz meg mindent magadban. Van hogy az egyszerű "miért?" Kérdést is elég feltenni önmagadnak adott dologra, témára, érzésre.

Feküdj le, vagy helyezd magad kényelembe s adj teret gondolataidnak.

tegnap 23:34
 3/3 anonim válasza:
Mire jelentkeznél, ha nem számítana az érettségi?
ma 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!