Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért csinálják ezt velem?

Miért csinálják ezt velem?

Figyelt kérdés

Szóval.. Az a helyzet, hogy nincs egyetlen egy igazi barátom se, mert mind le se szarnak. Osztálytársaim mondogatják, h de igenis jó fej vagyok, meg egyik legjobb barátnő, meg ilyenek, ehhez képest pl. egy sulis táborban megismertek egy nálunk 2 évvel fiatalabb csajt, elmentek vhova, engem meg szószerint elküldtek a pićsába.

Tudom, hogy egy icsit dedósan hangzik, h neveldéken lógok, de van 1 nevelde, 3 évesen ismertem meg, és még mindig szeretem, "barátaimmal" annak az oldalnak a chatjén szoktunk beszélgetni (ne kérdezzétek, hogy miért pont ott O.o), 2 hónapig eltűntem, nem is találkoztunk, meg semmi, aztán feljöttem, 5 percig örvendeztek, hogy de jó, hogy itt vagyok, kérdezgették, h mit csináltam, aztán már megint leszarnak, egyszerűen elfelejtenek. Pedig nem vagyok kretén, meg semmi, ami miatt ezt kéne velem tenniük, főleg azért, mert már vagy 5 éve ismerem őket, és sose csináltam velük semmi rosszat, ellenben ők rengeteget, aztán mégis megbocsátottam nekik mindig... Tulajdonképpen engem mindeni kihasznál, hogyha nincs ott más, akivel tudnának baromkodni, akkor én...De amúgy soha.

Suiliban szünetekben se tudok beszélgetni, játszani, helyette leülök egy padra és sírok...És senki s evesz észre, nem is akarnak megvígasztalni..De már megszoktam.

Egész nyáron otthon ülök, és anya kérdezgeti, h miért nem megyek le a csajokkal a vároba. Nem akarom neki elmondani ezt, mert segíteni nem tud...

Egy lányról sokáig azt hitem, hogy a legjobb barátnőm. Angliában éltek 3-4 évet, és amikor hazajött Magyarországra, én segítettem neki beilleszkedni, a báttya a legjobb barátja az én én bátyámnak, osztálytársak. Aztán meg 2 éve megismert a lakóparkjukban az a lány egy másik kiscsajt, és azóta sülve-főve együtt vannak. Anya el akart rángatni sétálni a pasijával, akit ki nem állhatok, úgyhogy inkább lementem hozzá..Ő meg (meg a bnője) megint csinált egy rajzversenyt a lakóparkban, és miért mentem le? Hogy Barátok köztöt nézzek velük, meg hogy segítsek nekik ajándékot csomagolni... Lementek a boltba, és nekem otthon kellett maradnom, hogy figyeljek a macsekra... Kérdezték, hogy hozzanak a vmit, mondtam, h igen, egy Kitkatet, erre visszajöttek egy rohadt nagy szatyorral, ami tele volt, engem meg elfelejtettek. Elegem van már abból, hogy mindenki csak kihasznál, meghogy sosem lehet az, amit én akarok! Ha vendég van nálunk, azért nem mondhatok semmit, ha én vagyok vendégségben, azért nem dönthetek, még az unokatesóim is ilyenek velem. Úgy lettek "nevelve", hogy mindig mindent megkaptak, még akkor is, ha nem érdemelték meg, meg minden úgy volt, ahgy ők akarták, nekem semmi beleszólásom nem lehet... A Balcsin elrángattak vízibiciklizni, nem is kormányozhattam (pedig az uncsitesóm annyira béna volt, nem mi kerülgettük az embereket, hanem ők minket), aztán amikor ezeket elmondtam neki, kijelentette, hogy utál. Miért ő utál engem, amikor ez az igazság? Meg egyáltalán..Miért nem tud gazán szeretni senki? :(

2010. aug. 24. 10:20
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

12:39 -› Köszi. :) Bezzeg hogyha írom, h koromhoz kéepst érett vagyok (mások véleménye alapján), akkor egyből jönnek az oltások, hogy milyen kis egoista vagyok, meg hogy szerintük egyáltalán nem vagyok érett a koromhoz kéepst. O_o Köszi, emgfogadom, és nem törődöm annyit velük. Csak az a baj, hogy mindenki ilyen velem... Nem várom, hogy szeressenek, csak jól esne, hogyha a szüleimen kívül bárki mondaná (és komolyan is gondolná). Igazság szerint anyn és apán kívül soha az életben nem mondta seni, hogy szeret. Ki szerthet engem úgy, hogy kihasznál? Sosem mutattam nekik az érzéseimet, szóval nem tudják, hogy én ezt érzem. Azt hiszik, hogy egy életvidám, jó kedvvel teli lány vagyok, akit mindenki szeret (de ők nem...). 2x mondtam el valakinek ezt a gondomat, elősször azért, mert már tényleg zavart, másodszor meg azért, mert akinek elősször mondtam, azt mondta, hogy de ő igazi barátként néz rám.. Aztén mégiscsak olyan velem, mint a többiek.. A 2. meg meghallgatott aztán besértődött, azóta nem láttam. Sokáig szerettem is magam. Csak aztán belegondolam, hogy mások nem szeretnek és ettől teljesen elkeseredtem és egy vesztesnek érzem magam.

Utolsó -› Én is valahogy így vagyok. Jól kijövök velük, de csak addig, amíg a sulin belül vagyunk, utána mintha nem is ismernének. Senki s ehív el sehova, és nem az a fajta vagyok, aki ül a tv előtt, kezében a mobillal és várja, hogy valaki elhívja valahova. Mindig én kérdezek emg mindenkit, hogy átmehetek-e, vagy lemegyünk-e a városba, általában jönnek, meg mehetek, d eérdekes módon hozzám sose akar senki se jönni, még olyan se, aki nem is tudja, hogy hol lakunk.

Tudom, hogy le kéne szarnom azokat, akik úgy gondolják, hogy nem érdemlem meg a barátságukat, egy ideig ez ment, csak aztán mindenki ellenem fordult a semmiért..

Amikor elmondtam az unokanővéremnek, hogy mi a pálya, akkor mondta, hogy ilyenkor utál. Meg hát nem tudnék mit tenni... Ha megharagszanak rám, akkor is mennem kell hozzájuk nyaranta, csak éppenséggel le se szarnak, adnak kaját, úgy érzik, hogy luxus, hogy ágyban aludhatok és ennyi.. Aztán mondja a mamám, hogy a két lányunokája milyen csúcsfej, de mi szentendrei bunkók vagyunk. Persze nem így fogalmaz, ezért ondhatja azt, hogy egyáltalán nem gondolja így.

Hobbim az van, ju-jitsuzok, júniusban szereztem emg az 5. fokozatomat (szürke öv), de már írtam, hogy a fiúknak még mindig új, hogy minden "harcból" én kerülök ki győztesen, ezért kerülnek is. Meg mert lány vagyok...Balettozom is, arról is írtam, hogy épphogy tudják a nevemet, pedig 5. éve fogok járni, néhányukkal elsős korom óta balettozok, a másik részével emg idén ismerkedtem meg, mert msot menenk negyedikbe, és idén jöttek a (balett) neygedik csoportba.

Nem szoktam hagyni, hogy szomorúnak lássanak, a könnyeimet is mindig próbáltam elrejteni, de egyszer már annyira nem bírtam magammal, hogy elkezdtem úgy bömbölni, mint egy 3 éves...Erre elkezdtek cikizni, hogy milyen ovis vagyok...Pedig az osztályom egyáltalán nem ilyen..Csak az én búrámat nem bírják.

2010. aug. 24. 18:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi mindenkinek a választ, megfogadom a tanácsokat. =)
2010. aug. 24. 18:30
 13/22 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, lehet kicsit későn írok nem biztos hogy már olvasod, de elég nehéz elképzelni hogy ennyire semmibe vegyenek. Szeretnék valahogy segíteni, nem tudom hány éves vagy de nincs semmi veszve ahogy idősebb leszel sokkal jobban tisztelni fognak, én legalább is ezt vettem észre, sajnos annyira nem hogy a gondjaim bárkit érdekeljen, de ez részben az én hibám is, nagyon nehéz engem gondterhesnek látni, mert ha egy társaságba vagyok pár poén és már vigyorgok mint a vadalma, amit nem szeretek magamba mert túlságosan elnyomom a dolgokat.

Én sem vártam otthon hogy hívjanak csak amikor átmegyek és azt mondják hogy nem érnek rá, vagy már 2 nappal előtte lefixálok egy programot, és felhívnak utolsó pillanatban hogy valami közbejött. Bezzeg ha programjuk van miattam senki nem mondta le soha.

Megoldást még mindig nem tudok csak tapasztalataimat megosztani.

Általános suliba mindig én volt az a srác aki ott lógott a többiekkel, de sok vizet nem kavart, max lelki szemetesládának voltam jó néha. Ezért elhatároztam hogy a gimi az más lesz, ahogy első nap bementem egyből mindenkihez mentem bemutatkozni, próbáltam vidám lenni, mondhatni én voltam az osztály bohóca, de sajnos ez is csak egy hazugság volt amit egyre nehezebb volt a végére betartani. Ha rólam volt szó mindig csak a bohócot látták bennem. Amikor leérettségiztünk sok osztálytalálkozót szerveztünk, és fura módon egyre jobban kijöttem mindenkivel, de ez még mindig nem volt az igazi. Majd bekerültem egy másik suliba ahol olyan emberekkel ismerkedtem meg akik tényleg rendesek voltak velem. Aztán ez is elmúlt. Amit tudok neked mondani hogy ne próbálj más lenni, egyszer valaki úgy is elfogad olyannak amilyen vagy, ha más nem lesz pasid aki majd szeretni fog, idővel és korral ezek sokat változnak.

Ami a hobbidat illeti, menj oda hozzájuk beszélgess velük, nem vagyok lány de bevált taktika náluk szerintem hogy kicsit esetlennek mutatják magukat :D jó ez kicsit ellent mond a légy hű magadhoz állításommal, de talán még jól is elsülhet :D

A balettről megint nem tudom, ha csak olyan csajok járnak oda akik fent hordják az orrukat akkor nem csoda, de csak van valaki aki nem olyan.

2010. aug. 25. 10:29
 14/22 A kérdező kommentje:

Lehet, h nehéz elképzelni, de tényleg így van. Én azt nem tudom elképzelni, hogy valakit hogyan rajonghatnak körbe.. 11 éves vagyok, már írtam amúgy. Lehetséges, hogy tisztelni fognak.. Csakhát az osztályban inkább olyanok vannak, mint egy 2.-os ismerősöm, hogy 8 éves, de úgy viselkedik, mint egy 15 éves. Nem, nem érett, csak azt hiszi magáról. Utánozza a 10-en évesek hülye viselkedését (Itt nem arra gondolok, hogy a tinik mind hülyék, hanem van az a tipikus idióta része), és hogy akkor ők már nagyon menők.. Érdekes módon a velem egyidősekkel meg a fiatalabbakkal nem nagyon jövök ki, de a nálam 3-4 évvel (vagy akár többel is) idősebbekkel nagyon jól megvagyok, de nem úgy, mintha barátok lennénk. Az szerintem nagyon jó tulajdonság, hogyha nem látják rajtad, hogy valami bajod van. Persze neked biztos nem esik jól, de egyfelől jó dolog, hogy bármilyen bánatod van, mindig jó kedvű tudsz maradni. Én amikor nagyon szomorú vagyok, még mosolyogni se tudok úgy, hogy ne tűnjön fel hogy bármi bánt, mert nagyon látszik a szememen, bármennyire is próbálom leplezni.

Én is voltam már úgy, hogy felhívtam egy barátnőmet, hogy átmehetek-e, de nem mondta, hogy pakol a szobájában, meg félig takarítanak is, és mivel nem vagyok bunkó, ottmaradtam segíteni.

Lelki szemetesláda..? Vagyis Elmondták neked a gondjaikat, te meg megpróbáltad őket megvígasztalni, vagy hogy érted?

Sokat szoktam ábrándozni arról, hogy majd hogyha gimibe megyek (akár 6 osztályosba, de ez még nem biztos) akkor az ellenkezője leszek a mostani énemnek. Illetve hogyha jön a 2 új lány az osztályunkba, összebarátkozom velük, és akkor hátha a többiek is észrevesznek és nem közösítenek ki engem, akinek nincsen olyan barátja, akinek elmondhatja a titkait, mert megbízik benne.

Nem próbálok más lenni, sose akartam más embert mutatni, mint aki vagyok. Mégpedig azért, mert sokan mondták nekem, hogy jó a stílusom (nem a zenei, meg ilyenek). Tudom, ezzel ellentmondtam magamnak, de akkor mondták, hogy jó fej vagyok, meg hogy nem akarják, hogy megváltozzak (volt egy ilyen időszakom, amikor más akartam lenni, de nem csak 1-2 hónapra, hanem örök életre) amikor még nagyon az elején voltunk az ismerkedésnek (1.-ben volt tehát) és akkor még mindenki barátként tekintett rám.

Nem akarom esetlennek mutatni magam, mert tudják, hogy csak kamuzok. :D 5 éve én vagyok az egyetlen lány (van még1 lány, csak ő 5 évvel idősebb nálam így már a felnőtt csoportban van) a gyerekcsoportban, aki képes volt megszakítás nélkül végig ju-jitsuzni, és sokkal keményebb vagyok mint az ilyen 12-13 évesek. x) Ráadásul a gyerekcsoportban úgy vagyunk, hogy vagyok én, egy 13 éves lány (akivel közben félig-meddig kijövök), egy 14 éves fiú (aki a nővére állítása szerint belém van esve - ez a lány a másik kemény csaj :P), egy 11 éves gyökér, meg van még egy velem egyidős és egyben szürke öves fiú, ő ilyen "harcostárs", mert mindig összeállunk ha földharc van, aztán ju-jitsu után megosztjuk egymással a tapasztalatinkat és ennyi. :P A többi fiú vagy jóval fiatalabb nálam, vagy idősebb és ezért nem állnak velem szóba, illetve van egy nálam 3-4 hónappal idősebb fiú, aki nagyon édes de rám se hederít...Sőt, még meg is sértett. Ehhez képest azt mondta a nővérének (a másik 13 éves lánynak) hogy egész csinos vagyok..

Igazából baletton senki se hordja fenn az orrát, csak esetlennek tartanak (na tessék, lányoknál nem válik be xDDD), pedig a balettanárok szerint az egyik legjobb vagyok (5 éve balettozok).

2010. aug. 25. 17:09
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyébként hány éves vagy?
2010. aug. 25. 17:09
 16/22 anonim ***** válasza:
Bocs hogy nem emlékeztem hogy írtad, ez már nálam csak ilyen, apróságok tudod :) Akkor még nincs minden veszve, én arra se emlékszem már mi volt 11 éves koromba, lesz az még sokkal jobb is. Nekem ahogy lejön annyira nem rossz a ju jitsu edzésen az emberek. Az új lányokkal igen is barátkozz össze, még bármi lehet belőle. Én pozitívan hiszek abban hogy még sok barátod lesz. Ami a lelki szemetesládát illeti, csak annyi hogy én meghallgatom az ő bajaikat de fordítva a kutyát sem érdekel, persze ez azóta nem teljesen így van. Én 21 vagyok És ahogy elnézem nincs veled semmi baj, ne keseredj éld az életed tanulj szórakozz sokat fiúk még ráérnek pár évet :) Közhely de a gyerekek kegyetlenek, ez tény kinövik.
2010. aug. 25. 18:03
 17/22 A kérdező kommentje:

Az lesz 5.-ben a kitűzött célom, hogy összebarátkozzak velük. =) Persze az egyikkel nehezebb lesz, mert ismert két lányt az osztályból, így elsődlegesen velük lesz, ezt megértem, mert úgy könnyebb beilleszkedni.

Fiúzni még nem akarok, totál hülyeségnek tartom még 13 évesen is. Persze, semmi közöm sincs hozzá, hogy kinek van barátja, és kinek nincs, mert bárki lehet szerelmes. Amikor azt írtam, hogy nagyon édes az a srác, enm úgy értettem hogy járni akarok vele (nem is leeht igazi járás..), de arról nem tehetek, hogy tetszik. *-*

2010. aug. 25. 18:06
 18/22 anonim ***** válasza:

velem is így törődik mindenki,jó barátok lennénk :D

13/f

2010. aug. 26. 22:38
 19/22 anonim ***** válasza:
az emberek szörnyen gonoszak tudnak lenni:( tényleg nem kéne mindenkiben azonnal a legjobb barátot látnod, mert lehet, hogy nagyon csúnyán tévedsz :S sajnos nagyon könnyű az odaadó barátból hirtelen a kihasználható csajjá válni, talán az lehet a probléma, h már az elején bármit megteszel nekik(fizeted a kajájukat, őrzöd a holmijukat, cipeled a cuccukat) ez persze az elején még visszahat mert hálásak, de mivel nem kérsz, csak adsz ezért egy idő után megszokják, és azt hiszik majd, h ez természetes és mikor a tiszteletet kéred kikérik maguknak :(
2010. aug. 26. 22:53
 20/22 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy nem olyan vagyok, hogy megismerkedek egy jó fej gyerekkel és akkor egyből legjobb barát. Kiskoromban is sokat piszkáltak az oviban ezért nehéz elnyerni a bizalmamat de minden 'barátomnak' sikerült. :S És azt sem hagyom, hogy kihasználjanak. Van egy olyan osztálytársam, aki hasonló helyzetben van, csak ő nálam szánalmasabb, egy másik osztálytársamat (aki elmegy másik suliba, úgyh kíváncsi leszek, hogy mit fog csinálni az a csaj) követi folyton, mindig egyetért vele, csak mert nem tud egyedül gondolkodni. Amikor beteg, totálisan el van veszve és próbál valakihez társulni, de mindenki elküldi a femébe. Ha a 'példaképe ' beál egy játékba, akkor ő is, ha kiáll vmiért, ő is és ugyanazt az indokot mondja, mint a másik lány. Ha valahova elküldik a tanárok (pl. szóljon egy tanárnak, vagy vigyen oda valamit), akkor egyből neki is menni kell. Sajnos engem is átvert, de már mindent tisztán látok. Tavaly nyáron rengeteget voltunk együtt, elmentünk bringázni, átmentem hozzájuk és legalább 8 órát ott maradtam, de aztán rájöttem hogy csak kihasznál, mert nincsen senkije, akivel együtt tölthetné unalmas napjait, ezért otthagytam. De persze nem lerázni próbáltam, hanem emgmondtam neki őszintén, hogy ez így nem kóser, ne majmoljon senkit se és próbáljon meg egyedül levegőt venni, hátha menni fog. Most egy olyan lány lett belőle, aki képes hazudni egy tanárnak hogy 5-öst kapjon mert majdnem megbukott + próbál keresni valakit, akit majmolhat, de mindenki tudja, hogy milyen szemét. Én meg (nem akarok dicsekedni) 5-ös tanuló vagyok, kitűnő lettem végig alsóban.

Habár lehet hogy az írásomból nem ezt lehet kivenni. :S Pedig egy ilyen téren 'edzett' kiscsaj vagyok, nem lehet mostmár átvágni csak úgy.

Utolsó előtti: Van msn-ed? Hol laksz? =P

Egyébként átolvastam most a kérdésemet, az összes választ és az én írásaimat is, úgyhogy bocsi az íráshibákért.

2010. aug. 26. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!