A kislányom Esme-nek fogják hívni. Mit gondoltok?
Nekem mindig az jut eszembe, hogy egy ilyen lány egyszer gyűlölni fogja a nevét. Nincs valami egyszerűbb név, ami tetszik? Valami hétköznapibb. Mert pl ha engem Esme-nek hívnának, elbujdokolnék. pl volt egy fiú, akit úgy hívtak, hogy Achilleus (nem tudom, jól írom-e. a lányod nevével is mindig mindenki meg fogy kűzdeni). És mindenki sajnálta szegény csávót, hogy így kics.esztek vele a szülei.
Másrészt: magyar névhez külföldi keresztnév béna! nagyon ritkán jó. pl: Tóth Brigitta jó. De Tóth Jessica, v Tóth Samatha, már áhh...
ez csak az én véleményem
18.L
Megtudnád indokolni, hogy miért nem jó?
komolyan kérdezem, érdekelne!
Amúgy nem magyar vezetékneve van.
de mégis mi a vezetéknév? már ha szabad kérdezni.. mert azért az sem mindegy h pontosan mi.. jó ha összhangban tud lenni a keresztnévvel
Mondjuk, nekem a szubjektív véleményem az, h nem túl előnyös egy ilyen nevet választani egy gyereknek, nekem sem tetszik
első vagyok. Azért, mert olyan mintha albínó lenne. Mindenki felfigyel a nevére: pl ha sorolják a neveket, mindenkinek fel fogy tűnni. És összesúgnak "az ott az Esme"
amúgy azt Eszmének kell ejteni? akkor még jobb. profi gúnyverseket lehet rá gyártani.
De. Ha külföldi neve lesz, akkor jó hozzá. mert egy külföldi névhez nagyon furcsa hozzárakni egy magyar nevet (sok esetben)-szóval ez esetben jó választás, ill. egy külföldi vezetéknév esetében a feltünés elkerülhetetlen :)
Szerintem szép név! Az én lányom Dominika, 16 éves, és imádja, hogy nem annyira hétköznapi neve van!! :-)
Tudtad, hogy az Alkonyat sorozatban az anyát hívják így, aki gyönyörű?
A nevetség tárgyát képezhető neveket nem szokták szeretni. Ebben nincs semmi nevetséges, inkább kicsit különleges, egyedi és fennséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!