Anyukák! Kislányom jövőhéten lesz 7hónapos, és még csak hasról hátra fordul, próbálkozik hátról hasra is, de eddig még nem sikerült. A védőnő szerint a nagy súlya (8825g) miatt, később fogja csinálni a nagy mozgásokat. Mit gondoltok?
Semmi probléma nincs!!
A második lányunk a 7 hónapot már betöltötte,mikor először sikerült bármerre is fordulnia-szintén nem egy apróság volt! Én is ennek tudtam be.
Bár csak 7 hónaposan kezdett el fordulni,és csak 10 hónaposan mászni,11 felállni kapaszkodva,de 13 hónaposan-mint a nővére- elindult. 8 hónaposan ülve remekül tartotta magát- ellentétben a nővérével,akit ekkor még ki kellett párnázni a székben :)
Ne aggódj,semmi probléma!!
Üdv:2gyermekes anyuka
Hát,remélem,segítettem kicsit! :)
Ha a hasáról képes a hátára fordulni,akkor nem kell szakemberhez vinni! Azért egy 7 hónaposnak nem könnyű megmozgatni a majd 9 kilóját! :) Idővel mindent csinál majd magától, ne aggódj!
A babák nem egyformák! Látod,az enyémek hiába testvérek,nagyon is különbözőek,és úgy is fejlődtek! Az első lányunk 3 hónaposan gurult,5 hónaposan kúszott,7 hónaposan mászott,8 volt amikor felállt kapaszkodva,9 amikor oldalazva lépkedett,13 amikor elindult,15 amikor az első értelmes szavát (apa) mondta.Ő 1 évesen sem volt 8 kg.
A második lányunk ezzel szemben (bár írtam az előbb) csak 7 hónaposan kezdte mozgatni magát,de 13 hónaposan ugyan úgy elindult,mint a nővére,ekkor már az első értelmes szavát is kimondta (apa és vau-vau). Ő már 7 hónaposan 8kg volt!
De van nem egy ismerősöm,akinek nagyobb babája volt,és nehezen kezdett el bármit is csinálni. pl az én 1. gyerkőcöm már mászott,mikor az ismerős fia- egy időssek,csak nehezebb baba-még kúszni sem kúszott. Akkor 8 hónaposak voltak.
Szerintem felesleges szakemberhez vinni,de ezt csak én mondom.
Jó babázást! :)
Üdv: a 2 gyermekes
Szia!
Ahogy itt olvasgattam màr több helyen, nincs elkésve semmiröl!
Az én kisfiam 7,5 honapos 7-8kg közt van, màr màszik, kapaszkodva felàll, ez egy dolog! Van egy kisfiu aki 2perccel fiatalabb nàla, Ö még csak forog, De majdnem 9 kilo (egyem meg)!
Bàr én annyit tettem hogy , egy plédre raktam, megfogtam a 2 szélét és görgettem oda-vissza! Na nem minden nap, csak mikor eszembe jutott, ne aztàn hogy ettöl vagy nem, de be indult a mozgàs fejlödés! Bàr az enyém amugy is koràn csinàlt mindent! Lehet a tied meg hamarabb kezd el beszélni!
Mikor "kuszni" kezdett, az istennek nem birta összehangolni a kezét és a làbàt, akkor azt segitettem! A youtube-n vannak mozgàs fejlesztö gyakorlatok!
Ne aggodj, minden rendben a babàddal! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!