Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 hónapos kislányom pár...

2,5 hónapos kislányom pár hete sokszor öltögeti a nyelvét Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Nyujtogatja nyalogatja a száját, szája között tartja kicsi ideig. Volt akinek szintén csinálta és nem volt semmi baja? (down, mozaik down stb) Doktornőőnk rákérdezett gyakran nyujtogatja de semmit nem mondott, azóta figyelem és persze mindíg nyujtogatja.a védőnőtöl megtudtam h ez lehet down kórra utal jel, de az szerinte kizárt.a szemét kicsit mandulavágásúnak találta, de azt mondta az még alakul.Beutalót nem adnak mert szerinntük amígilyen jol fejlödik szellemileg és fizikailag is addig ne aggódjak.Csak persze ha már egy ilyet elejtenek az ember előtt nehéz nem aggodni.. Hátha hallott már valaki hasonl esetről. Alvás közben be van csukva szinte mindíg olyankor bent van a nyelve is. és napközben is be tudja csukni,de legtöbbször kinyujtogatja. Köszi előre is a válaszokat
2011. ápr. 24. 15:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jaj ne aggódj emiatt!Ebben a korban ezt szokták csinálni a babák!Most ez tetszik neki,majd utána elhagyja és csinál mást.Az én lányom is csinálta egy időben.Érdekes hogy ezzel ijesztgetnek hogy akár down kóros is lehet a babád.Ne is gondolj erre!
2011. ápr. 24. 18:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én fiam ugyanezt csinálta, bárki csak ránézett a nyelve már kint volt... azóta leszokott róla, most a köpködés van porondon... :S ez rosszabb! amiatt, meg h beteg lenne ne aggódj!!!! tuti semmi baja, ne is gondolj rá!!!! csak most ez az új, mindig lesz vmi, és mindig lehet majd vmi betegséghez kötni, h mi van ha ez meg az... akkor folyamatosan aggódhatsz... de semmi baja! hisz ahogy írtad szépen fejlődik :)
2011. ápr. 24. 18:34
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást! Remélem akkor nekünk is elmúlik. Mert visszanéztem a régebbi képeket és akkor nem csinálta ezt csak kb olyan 7 hetes kora ota. ÉS ha túl nagy lenen a nyelve akkor akkor sem tudta volna márgondolom bent tartani. És nektek is egész nap csinálgatta? Amikor nyugiban van akkor ö is ritkábban csinálja, de ha mondjuk játkokat figyelget vagy beszélünk hozzá akkor főleg nagyon, és van hog teljesen ki is nyujtja. Előőtte nekem ez olyan ksi babás cuki dolognak tűnt, csak már teljesen bepánikoltam miota ezt mondta a védönö.
2011. ápr. 24. 20:23
 4/14 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Szia! A fiam 3 hós ma és ugyanezt csinálja hetek óta. Semmi baj nincs ezzel, mint ahogy a nyálbuborék fújogatással sem. :)
2011. ápr. 25. 09:02
 5/14 anonim ***** válasza:
A down kort rogton latjak.Ne aggodj, teljesen normalis.
2011. ápr. 25. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
Az én lányom is csinálta ilyen idősen. Aztán leszokott róla. Ne aggódj, minden OK a babóval! Nálunk is a köpködés és a brümmögés van most porondon. Mindjárt 6 hónapos lesz:o)
2011. ápr. 26. 21:52
 7/14 anonim ***** válasza:

Nálunk feloldották a nyelvféket, és az első dolga a kis hölgynek az volt, hogy kidugta a nyelvét a dokira.

Azóta ha jóízüen rötyög a nyelve is kint van.

Ez is kell a beszédfejlődéshez.

2011. ápr. 26. 22:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Már bocs, de a védőnőtök se százas. Neki nem a diagnosztizálás a dolga, pontosan tudnia kell, hogy a beszédfejlődés fontos szakasza ez is. Áááááá.

Ne izgulj a baba miatt, minden rendben vele. A mandulaszem pedig... szép az, nem down szindrómás :)

2011. ápr. 26. 22:26
 9/14 nittababy ***** válasza:
az én kislányom 7 hetes és ö is most kezte el de ne aggódj előbb utóbb jön más érdekesség és majd azt csinálja!!
2011. ápr. 27. 08:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam olyan kisbabát, aki pár hetes kora óta ne nyújtogatta volna a nyelvét. A miénk 6-7 hetesen ezt csinálja. De nekünk meg nem nagyon dugja ki a szájából, a szája belső részében megakad neki. DE így is nagyon édes. Védőnő nem mondott rá semmit. Sőt az uncsim is védőnő, az Ő kislánya egész nap ezt csinálta, mégsem aggódott. Már 2 éves lesz, s egészséges.
2011. ápr. 27. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!