Megoldás az öngyilkosság?
Figyelt kérdés
2008. máj. 18. 12:37
31/82 anonim válasza:
Az öngyilkosság nem értem mért gyávaság!Nagyon is erősnek kell lenned ahhoz, hogy rávedd magadat a halálra! Vannak olyan problémák, amiket lehetetlen megoldani, maximum csak őrlődni lehet bennük, és ilyenkor vagy tovább őrlődsz, vagy abbahagyod. De ez korántsem egyenlő azzal a mondattal, hogy feladod, vagy menekülsz! Lehet úgyis fogalmazni, hogy nem akarsz olyan teherrel a válladon élni, amivel nem tudsz mit csinálni, és lehetetlenné teszi az életed. De ezt mindenki maga dönti el! Amíg valaki úgy érzi, hogy a legextrémebb, és legőrültebb cselekvés is vezethet megoldásra, addig érdemes küzdeni! Csak sokan szűk látókörűek, és hamar válasszák a halált.Az öngyilkosság akkor bűn, ha felelőséggel tartozol valakik iránt,és otthagyod őket! Azaz gyerekeket nevelsz, vagy feleséged van aki szeret téged, és ha elveszítenek, akkor az ő életüket, sorsukat is bajba sodorhatod ezáltal, bár ez már a halál után a nem létező lelkiismeretedben már nem marad meg, de a mostaniban kell hogy tudatosuljon!Ha ilyen felelőségeid nincsenek, akkor a saját életed azt csinálsz vele amit akarsz, és ne törődj mások véleményével!
32/82 anonim válasza:
öngyilkosság az egyetlen megoldás lenne nekem, de gyáva vagyok megtenni... ez a legrosszabb... vagy tedd meg vagy ne gondolj rá,
33/82 anonim válasza:
Megoldás sok esetben! Pl: Nekem tök értelmetlen az élet ,mert csak egy csicska vagyok ,ahogy rájöttem! Még van egy kevés dolog miben megkapaszkodhatok! De ha megzuhanok akkor már csak az az egy puska golyó segíthet!
34/82 anonim válasza:
...Az öngyilkosságon szerintem sokan elondolkodnak...ÉN IS... rengeteg okból elkövetném de még nem kaptam rá választ:mien módszer gyors,hatásos és fájdalommentes (vagy kevésbé fájdalmas)
36/82 anonim válasza:
nem tanácsolom senkinek, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, senkit nem fogok buzdítani rá.
Az életem olyan, hogy én nem látom további értelmét, egyetlen egy dolog tart vissza, a szeretteimnek okozott fájdalom,ha ők nem lennének, akkor akár azonnal megtenném, mindegy hogy fájdalmas vagy fájdalommentes, csak hatásos legyen.A legjobban annak örülnék, ha valami halálos baleset történne velem..nem figyelmet akarok kelteni,és döbbenetet, csak hogy megszűnjön az életem,de utálok rinyálni, meg sajnáltatni magam, nem is tudom miért írom ezt ide le...............
25/F
37/82 anonim válasza:
Persze,hogy megoldás ez nem kérdés.Úgyis újra leszületünk aztán tiszta lappal indulunk ezt hallottam az okosoktól.Úgyhogy szerintem megoldás és bátran meglehet tenni.
38/82 anonim válasza:
Hu. Hát persze. Aztán elkúrod. Remélem, hogy a végén jól lebénulsz, majd aztán nézhetsz!
Szarjál sünt!
39/82 anonim válasza:
Megoldás részben. Részben azért, mert utána nem szenvedsz. Részben meg nem. De ahogy már leírták egy páran előttem, ezzel a szeretteidnek nagy fájdalmat okoznál. Pl.: gondolj arra, hogy ha (nem tudom, hogy van-e gyereked) és ő öngyilkos lenne, az hogy esne neked. Biztos nagyon rosszul. Vagy pedig van egy, vagy több olyan valakid, akit nagyon szeretsz, nagyon közel áll a szívedhez és ne adj Isten öngyilkos lenne, stb.. Ezekkel a példákkal csupán csak azt szerettem volna kihozni röviden, próbáld a te szemszögedből is átlátni a helyzetet, ha te öngyilkos lennél, az mekkora fájdalom lenne a szeretteidnek, de ha TE élnéd át azt a nagy fájdalmat, ha egy nagyon közeli szeretted vet véget az életének az hogy esne... Ne csak egy oldalról lássuk a helyzetet kedves "érintők"!
40/82 anonim válasza:
Én is sokat gondolok az öngyilkosságra,és ezt a körülöttem lévők is tudják,hogy hajlok rá.Anyukám szomorú,mert szerinte nem szeretem őket,rájuk nem gondolok,hogy mi lesz velük utána.46 éves vagyok,nincs gyerekem,sem férjem.Szóval,szerintem megoldás az öngyilkosság.Magadnak biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!