Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a cigányokról...

Ti mit gondoltok a cigányokról? Hogy álltok hozzájuk?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok rasszista, mindig pozitívan állok mindenkihez, nem nagyon érdekel, hogy milyen a származása, de eddig még csak csalódtam a cigányokban...

2012. aug. 15. 23:57
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak annyit mondtam, hogy ebből lehetelen megélnie ennyi embernek."

Mert nem is megélnie kellene ennyi embernek a családi pótlékból, hanem ez csak egy kis kiegészítés lenne a jövedelmükhöz.

"Felénk is a legtöbb ember jövedelme a családi pótlék, segélyek, és nyáron kiegészül plusz havi húszezer forint napszámmal .....Tenyleg nulla a munkalehetoseg."

Én tényleg sajnálom ezt a helyzetet, de azt is meg kellene érteni, hogy honnan van ez a pénz. Konkrétan tőlem és a többi dolgozótól. A gyerekeink elől vonják el, én ennyivel kevesebbet kapok készhez. Azzal még nincs bajom, ha munkanélkülieknek átmeneti segélyt adnak, átképzést biztosítanak. Az se zavar, ha a Bivalyb.sznád-világvége közötti vasútvonalra költik, amin én soha nem fogok ülni. Az csípi a szemem de nagyon, hogy egyesek abból kívánnak megélni, hogy gyerekeket csinálnak és felveszik utánuk a családi pótlékot, emellett még reklamálnak, hogy ez kevés, ebből nem lehet megélni. Szerintem meg a pucér s.ggre nem kell 3+ gyereket bevállalni, legyen elég 1-2.

Azt is tudomásul kell venni, hogy változik a világ, és az marad fenn, aki rugalmas és szintén változik. Ez így megy a Földön amióta kialakult. A jegesmaci is ki fog halni, ha nem alkalmazkodik ahhoz, hogy a feneke alól elolvad a jégtábla. Régen volt TSZ, most nincs, nem is lesz. A kistündérre vártok, hogy a varázspálcájával varázsoljon oda? Ez van, egyszerűen a mai gépesített világban nincs szükség ennyi kézi erőre. És biza egyre kevesebb emberi erő kell, ami kell, abból is a képzettebb.

Tehát ne kelljen nekem támogatni a képzetlen 8 gyerekes családot akik nem is akarnak tanulni, csak sírnak hogy nincs elég napszámos munka, akkor inkább fizetek olyannak, aki egy gyereket nevel, de fizikust, tanárt vagy traktorost.

Jó, nincs munka.... de sehol sincs, egész Európában munkanélküliség van! A közeljövőben ez nem is fog megváltozni, NEM LESZ munka. Lehet, hogy egy picit fellendül a gazdaság (haha), de csodára akkor sem lehet számítani. 10 év múlva sem lesz ott elég munka, főleg annyi képzetlen embernek, amilyen ütemben a gyerekeket csinálják.

Még csak nem is a munkanélküliek eltartásával van a gond, hanem azzal, hogy egyre kevesebb embernek kell eltartani egyre több embert. Előbb-utóbb nagy biliborulás lesz.

Amúgy nekem pont ezért sorakoznak a hátam mögött a dobozok, mert a sok - korábban adófizető - ismerőseimet követve mi is lépünk le. A lakást árulom épp, számolunk fel mindent. És nem ez az egyetlen ok, de az egyik ez, hogy elegem van abból, hogy fejőstehénnek néznek, én fizetek mindenért de nyugdíjam az nem lesz. Küszködök, hogy a gyerekeimet neveljem, de más csak sorra szül olyanokat, akik még csak tanulni sem hajlandóak az iskolában, csak a tenyerüket látom, hogy adjak még és még... Az én gyerekeim pedig nem lesznek eltartottak csicskái.

2012. aug. 17. 01:14
 22/51 anonim ***** válasza:
30%
Egész Európában nincs munka... Hát ezt azért megcáfolnám. Nem lehet Magyarországot,Romániát... És a többi kelet europai orszagot osszehasonlitani nyugat europaval. Szerintem Ausztriaban Svedorszagban Irorszagban... Nem azon gondolkoznak hogy lesz e holnap mit enni mert sajnos a magyaroknak, romanoknak ezen kell gondolkodni.
2012. aug. 17. 01:30
 23/51 anonim ***** válasza:
1:30: én főleg a képzetlenekre gondoltam. Egy nyelveket beszélő mérnöknek persze hogy vannak lehetőségei, de ekkora tömegű képzetlen embernek mint a cigányság, nincs.
2012. aug. 17. 01:45
 24/51 anonim ***** válasza:
15%
De hogy tanuljon mernoknek egy olyan fiu aki 50km re el a nagyvarostol ahol van kozepiskola es hala a vonalbezarasoknak vonat sincs, busz sincs. Mit csinaljon? Amugy meg egymillio folotti Magyarorszagon a ciganyok szama. Minek 1millio felulkepzett ember? Munkasokra is van szukseg. Amit meg mondtal hogy gepesitett vilag nincs szukseg emberekre... Ez lehet hogy Nyugaton igy van de nalunk a dohanyfolddket emberek kapaljak a dinnyet emberek szedik.csak az a baj hogy ezek mi.d idenymunkak
2012. aug. 17. 02:48
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

"De hogy tanuljon mernoknek egy olyan fiu aki 50km re el a nagyvarostol ahol van kozepiskola es hala a vonalbezarasoknak vonat sincs, busz sincs."

Talán ha az adómat nem a 8 gyerekes dolgozni nem akaró családoknak adnák, hogy elverjék a kocsmában, akkor abból a pénzből lehetne busz, vonat és megfelelő képzés.

Nekem tényleg nem a nehéz helyzetbe kerültek támogatása a bajom, hanem az, hogy valaki csinál egy rakás gyereket, mire a kisebbik megszületik a legnagyobb gyereke is tizenévesen elkezd szülni, türelmük és tudásuk nincs a gyerekneveléshez, de az oktatást nem is tartják fontosnak. Iskolában (amit az adómból tartanak fenn) nem tanulnak, gyakorlatilag nulla képzettséget szereznek. Aztán sírnak, hogy nincs munka mert sehová nem veszik fel őket, mivel képzeltelenek.

Mindenért követelőznek, adjon az állam ezt meg azt, lakást. Ha kapnak, azt szétverik, lerombolják, más meg veszi fel a hitelt, hogy tudjon magának vennie egy lyukat.

"Amugy meg egymillio folotti Magyarorszagon a ciganyok szama. Minek 1millio felulkepzett ember?"

Alulképzettre, nulla felelősséggel, terhelhetőséggel, szabálykövetési morállal (időben beérni pl) még kevésbé van szükség. Nem kellene ennyi gyereket szülni. A "népesítsétek be a Földet" parancs teljesítve.

2012. aug. 17. 10:38
 26/51 anonim ***** válasza:
7%
Ertem en, hogy haborogsz, es belatom, hogy igazad van, de azt is be kell latni hogy a szegenyseg szornyu. Amugy en is cigany vagyok es gimnaziumba jarok, franciabol, angolbol, ciganybol nyelvvizsgam van, de meg igy is lehetetlen munkat talalnom Egerben...
2012. aug. 17. 12:59
 27/51 anonim ***** válasza:
0%
Meg valami... Kepzettseggel se kapsz videken munkat, mert minek a kepzettseg egy dinnyefoldre? Mert mas munka nincs. Mennyivel konnyebb dolga van, aki egy fejlett orszagba szuletik. Mondjuk Szloveniaba,Ausztriaba...
2012. aug. 17. 13:03
 28/51 A kérdező kommentje:
De ingyenélõk. Mellette egyik se dolgozik. Ha dolgoznànak lenne pénzük.
2012. aug. 17. 14:56
 29/51 anonim ***** válasza:

"Amugy en is cigany vagyok es gimnaziumba jarok, franciabol, angolbol, ciganybol nyelvvizsgam van"

Nekem nem azzal van bajom, hogy téged és a hozzád hasonlóakat akár magyar, akár cigány esetleg támogatnak, hanem azokkal, akik nem is akarnak dolgozni, megszülik a sok gyereket, azokkal nem foglalkoznak és utána még panaszkodnak, hogy ennyi pénzből nem lehet megélni. Közben meg egy átlagos kutyaól is tisztább és rendezettebb a házuknál.

2012. aug. 17. 14:58
 30/51 A kérdező kommentje:
Ja és azt meg felhàborítónak tartom, hogy az iskolàkban elönyben részesítik õket. Meg plusz pont mert valaki cigàny...
2012. aug. 17. 14:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!