Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a cigányokról...

Ti mit gondoltok a cigányokról? Hogy álltok hozzájuk?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok rasszista, mindig pozitívan állok mindenkihez, nem nagyon érdekel, hogy milyen a származása, de eddig még csak csalódtam a cigányokban...

2012. aug. 15. 23:57
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
13%
Akik együttélnek velük, látják, hogy rengeteg jó ember van köztük.
2012. aug. 16. 15:37
 12/51 anonim ***** válasza:
69%
retkek
2012. aug. 16. 16:07
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon jó együttélni a cigányokkal. :)"

Meghallgatnám a kirabolt és bántalmazott időseket is, hogy nekik mi a véleményük.

2012. aug. 16. 16:10
 14/51 anonim ***** válasza:
7%

Szerinted magyar még nem rabolt ki cigányt?

Most attól, hogy azt az idős nőt, meg a többit cigány rabolta ki, a többi cigánynak is bűnhődnie kell? :o

2012. aug. 16. 16:12
 15/51 anonim ***** válasza:
83%

az én nagymamám egyedül él egy faluban (nem irom le a nevét)sok cigány költözött oda,lopnak a mamám kertjéből,legutóbb fel is pofozták :(, vannak közöttük normális rendes cigók,de a legtöbb.... van különbség a mamám kertjje és a szomszéd kertje között.a szomszédnak totál igénytelen a kertje és éjjelente átjár és lopkod.

Mamámnak sgitettem leszedni a szilvát és a cseresznyét de ugy h még értlen volt,mert ha nem szedtük volna le akkor a kkor a cigányok szedték volna le...

2012. aug. 16. 18:45
 16/51 A kérdező kommentje:
Hát, mi éppen cigányok mellett lakunk, de, hogy jót nem főznek ez biztos. Sőt, főzni se főznek. Van egy csomó gyerekük, a legnagyobb 30 fölötti, a legkisebb 14 éves. A múltkor egy otp-s számlájukat véletlen hozzánk dobta be a postás. Anya nem figyelt, csak kibontotta, és a családi pótlék amit kapnak, 156 ezer forint. Több mint amennyit anya megkeres tisztességes munkával. És mégis ők verik az asztalt a hivatalba, hogy nincs pénzük.
2012. aug. 16. 22:05
 17/51 anonim ***** válasza:
azt a k....A nyugdijasok meg fele ekkorát se kapnak
2012. aug. 16. 23:28
 18/51 anonim ***** válasza:
0%
De mire elég 156000 forint ennyi pulyára meg két felnőttre? Még két ember is nehezen él belőle, nemhogy 10. Na mindegy.
2012. aug. 17. 00:03
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

"De mire elég 156000 forint ennyi pulyára meg két felnőttre?"

Ahogy én ismerem az ilyen családokat, ebből pont jut kólára, energiaitalra, kocsmára és chipsre. Amire nem jut, azok a tanszerek, egészséges ételek, megfelelő ruhák.

Amúgy meg 156 ezer igencsak szép pénz ahhoz képest, hogy ezért csak kufircolni kellett, más napi 8 óra munkáért egy hónapban sem kap ennyit. Nem véletlenül családi PÓTLÉK a neve és nem családi FIZETÉS, tehát nem az a lényeg, hogy ebből szépen meg lehessen élni, hanem hogy a gyerekekkel járó anyagi terheket CSÖKKENTSÉK (és nem teljesen átvállalják!!!) a családoknak. Tehát normális esetben úgy kellene kinézni a családi költségvetésnek, hogy: szülő(k) fizetése + családi pótlék, és ebből kellene megélni. A családi pótléknak nem célja az, hogy a család teljes havi megélhetését biztosítsa.

2012. aug. 17. 00:08
 20/51 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel én is tisztában vagyok. Én csak annyit mondtam, hogy ebből lehetelen megélnie ennyi embernek. Felénk is a legtöbb ember jövedelme a családi pótlék, segélyek, és nyáron kiegészül plusz havi húszezer forint napszámmal (kapálás a dohányföldeken...) És mint az előbb mondtam én egy cigány többségű faluban lakok. (a környező faluk is mind roma többségűek) Az elozo rendszerben TSZ adott munkat ciganynak magyarnak egyarant, de miota megszunt nincs semmi. Tenyleg nulla a munkalehetoseg. Itt csak a kocsmarosnak, boltosnak van munkaja. A tobbi embernek nincs. Se ciganynak se magyarnak. De mint mondtam senki sem csip-lop. Regen nem volt ilyenszegenyseg. A magyarorszagi videk halalra van izelve. Nincs munka. Egerbe nem tudunk bejarni, mert az ottani munkakat mind elfoglaltak az egriek, meg megoldhatatlan, mert nincs busz. Mindenki el akar koltozni Pestre, mert ott legalabb van egy kis munka, de lehetetlen eladni a hazakat. Igy mindenki a falujaban marad. Ez Magyarorszag.
2012. aug. 17. 00:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!