Mit gondoltok a cigányokról?
Uncsi.
Kismillió ilyen kérdés van.
Azért tettem fel ezt a kérdést, hogy én is tudjak véleményt mondani. Nem rasszista kijelentést teszek, hanem közlöm a tényeket, elmondom a véleményem:
Több joguk van Mo-n mint a Magyaroknak. Ha azt mondod rájuk, hogy roma, akkor "Hát én cig*ny vagyok" ha meg azt, hogy cig*ny, "mit cig*nyozol? Kiütlek a ge*ibe"
Elég nehéz mondjuk Szabolcsban, vagy Borsodban, ahol egy elsős általános iskolai osztályban ők vannak a többségben. Fiú vagyok, és hosszú hajam van 16 éves koromban kezdtem növeszteni (és szeretem a rock zenét), utána minden cig*nynak én voltam a SkinHead, nem tudom hogyan jutottak erre a következtetésre, de szinte nem telt el olyan hét a középiskolámban, hogy ne kössenek belém, ne lökjenek fel az utcán stb. stb. Nem általánosítok, belőlük is van jó ember, ismerek kettőt,komolyan kettőt, pedig olyan helyen tanultam, ahol több ezerrel találkoztam... Sajnos a legyen sok gyereked és kapsz sok pénzt politika elfajult, elcseszett egy rendszer, jobban ismerik a törvényeket, hogy mire mikor hogyan mennyi pénzt lehet igényelni, mint a törvényszékben... Ha van egy 28 éves cig*ny asszony, ő már nagymama, viszont ha van egy 28 éves magyar nő, ő most kezdi el élni az iskolái után az életet(jobb esetben). Elb*szott egy világ ez. A negatív sztereotípiák miatt valóban nehezebb létesülniük, viszont nehogy már arra fogják, hogy nem kapnak munkát, ha tanulnának, lennének munkaesélyeik. Van még egy dolog, az Arany János Program. Nem tudom ki hallott róla, de most mesélek. Olyan szakmunkásban tanuló általában kisebbségi diákok vehetnek rész benne, akik szülei nem, vagy épphogy elvégezték a 8 általánost. a programban résztvevők kiváltságai: Fizetett utaztatás az iskola-lakhely útvonalon, kollégisták létére saját internet terem, edző terem, klub helyiség(csocsóval, billiárddal,dvd-kel stb) melyet a többi kolis nem használhat, tízórai, uzsonna(persze a reggeli ebéd vacsoráért sem kell fizetniük), havonta színház, minden télen Sí tábor, nyaranta külföldre utazás(Párizs, London, Madrid term. ingyen) és ezek után még merik jártatni a szájukat. Nem egy olyan 20-21 évest ismerek, aki még a Balatonnál sem járt. Tehát felháborító dolgok ezek, több jár nekik a meglátásom szerint, mint a magyar embernek. Így azt gondolom, hogy igenis beszélhetünk cig*ny-bűnözésről, mikor megölnek egy nagypapát 300forintért? Melyik normális ember tenne ilyet? Ennyit fűznék hozzá.
Igen igazad hogy igazságtalannak tartos az Arany János programot DEVISZONT nagyon sok cigány ki se használja ezt mert nem tanul vagy nem is tud róla, ugyhogy felesleges sajnálni tőlük ezt a kis felemelkedésre való programot!
Viszont van egy dolog ami k*rvára de rohadtul b*ssza a csőrömet!A cigányok kapnak a jó tanulmányi eredményt ösztöndijat...ilyenkor a magyar miért hazudja azt hogy a cigány származású és veszi fel a nem neki járó ösztöndijat középiskolában 30-70 ezer forint, egyetemen meg akár 90 ezer Ft?? Van az a pénz amiért jó itt a cigány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!