Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a cigányokról?

Mit gondoltok a cigányokról?

Figyelt kérdés
véleményeket, tapasztalatokat kérek
2010. máj. 9. 23:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én találkoztam már dolgos,becsületes cigánnyal is és lopós cigánnyal,verekedős cigánnyal is,és az utóbbihoz nagyobb arányban volt "szerencsém",mint a becsületeshez!Egy gond van velük,hogy a jórésze nem tud és nem is akar beilleszkedni a társadalomba!
2010. máj. 10. 00:25
 2/18 anonim ***** válasza:
57%

Uncsi.

Kismillió ilyen kérdés van.

2010. máj. 10. 00:34
 3/18 anonim ***** válasza:
Nem szeretjük őket... ennyi
2010. máj. 10. 09:40
 4/18 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel ezt a kérdést, hogy én is tudjak véleményt mondani. Nem rasszista kijelentést teszek, hanem közlöm a tényeket, elmondom a véleményem:

Több joguk van Mo-n mint a Magyaroknak. Ha azt mondod rájuk, hogy roma, akkor "Hát én cig*ny vagyok" ha meg azt, hogy cig*ny, "mit cig*nyozol? Kiütlek a ge*ibe"

Elég nehéz mondjuk Szabolcsban, vagy Borsodban, ahol egy elsős általános iskolai osztályban ők vannak a többségben. Fiú vagyok, és hosszú hajam van 16 éves koromban kezdtem növeszteni (és szeretem a rock zenét), utána minden cig*nynak én voltam a SkinHead, nem tudom hogyan jutottak erre a következtetésre, de szinte nem telt el olyan hét a középiskolámban, hogy ne kössenek belém, ne lökjenek fel az utcán stb. stb. Nem általánosítok, belőlük is van jó ember, ismerek kettőt,komolyan kettőt, pedig olyan helyen tanultam, ahol több ezerrel találkoztam... Sajnos a legyen sok gyereked és kapsz sok pénzt politika elfajult, elcseszett egy rendszer, jobban ismerik a törvényeket, hogy mire mikor hogyan mennyi pénzt lehet igényelni, mint a törvényszékben... Ha van egy 28 éves cig*ny asszony, ő már nagymama, viszont ha van egy 28 éves magyar nő, ő most kezdi el élni az iskolái után az életet(jobb esetben). Elb*szott egy világ ez. A negatív sztereotípiák miatt valóban nehezebb létesülniük, viszont nehogy már arra fogják, hogy nem kapnak munkát, ha tanulnának, lennének munkaesélyeik. Van még egy dolog, az Arany János Program. Nem tudom ki hallott róla, de most mesélek. Olyan szakmunkásban tanuló általában kisebbségi diákok vehetnek rész benne, akik szülei nem, vagy épphogy elvégezték a 8 általánost. a programban résztvevők kiváltságai: Fizetett utaztatás az iskola-lakhely útvonalon, kollégisták létére saját internet terem, edző terem, klub helyiség(csocsóval, billiárddal,dvd-kel stb) melyet a többi kolis nem használhat, tízórai, uzsonna(persze a reggeli ebéd vacsoráért sem kell fizetniük), havonta színház, minden télen Sí tábor, nyaranta külföldre utazás(Párizs, London, Madrid term. ingyen) és ezek után még merik jártatni a szájukat. Nem egy olyan 20-21 évest ismerek, aki még a Balatonnál sem járt. Tehát felháborító dolgok ezek, több jár nekik a meglátásom szerint, mint a magyar embernek. Így azt gondolom, hogy igenis beszélhetünk cig*ny-bűnözésről, mikor megölnek egy nagypapát 300forintért? Melyik normális ember tenne ilyet? Ennyit fűznék hozzá.

2010. máj. 10. 09:59
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem csak az a baj, hogy a többségük nem akar beilleszkedni a társadalomba, hanem az is hogy amelyikük akar, azt a többi vissza próbálja húzni.
2010. máj. 10. 11:06
 6/18 A kérdező kommentje:
egyet értek az előttem szólóval, és még annyit fűznék hozzá, hogy a cigányokkal barátkozó magyar gyerekek is elcigányosodnak, bunkók lesznek, mert vagy beolvadsz, vagy kinéz a falka...
2010. máj. 10. 20:40
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

Igen igazad hogy igazságtalannak tartos az Arany János programot DEVISZONT nagyon sok cigány ki se használja ezt mert nem tanul vagy nem is tud róla, ugyhogy felesleges sajnálni tőlük ezt a kis felemelkedésre való programot!

Viszont van egy dolog ami k*rvára de rohadtul b*ssza a csőrömet!A cigányok kapnak a jó tanulmányi eredményt ösztöndijat...ilyenkor a magyar miért hazudja azt hogy a cigány származású és veszi fel a nem neki járó ösztöndijat középiskolában 30-70 ezer forint, egyetemen meg akár 90 ezer Ft?? Van az a pénz amiért jó itt a cigány!

2010. máj. 11. 13:43
 8/18 A kérdező kommentje:
1, a cigány miért kap 30-70-90 ezer forintot? Ugyanolyan ember, mint mi, vagy nem? Akkor miért nem kapunk mi is? Miért kell a magyarnak, cigánynak vallania magát azért a havi juttatásért? Ha az összes magyar diák összefogna és nem tanulna, nem fejezné be a középiskolát, sőt az általános iskolát sem, akkor nekünk is megajánlaná az állambácsi a havi juttatást? Vagy miért van ez? Igaza van az előttem szólónak, valóban kicsit sajnálom tőlük azt a sok jót, mert a sok év koli alatt, negyed annyit sem kaptam mint ők egy év alatt. Ha közülük 9.-es korában részegen jött be valaki kimenőről, az nem baj, őt nem rúgták ki, mert "AJ" programos, és a kolinak szüksége van rájuk... Magam, értelmes embernek mondom, és akárhányszor szerettem volna színházba menni, nem volt rá lehetőségem, mert őket kellett vinni, akik már az odaúton(busszal mentek egy nagyobb városba)lerészegedtek, és nem tudták értékelni az előadást. Jó lenne, ha normális közegben nőnének fel, ha nem 10en fejeznék be a 13.-at (egy 9.-es szakmunkás osztályt 40en kezdenek), és ha nem lenne bennük az állandó kötekedési vágy. De majd egy másik világban, majd ha a fejünkre nőnek... Ha belegondoltok, hogy ma egy ,magyar házaspár 28-32 éves kora körül vállal fel egy (néha az egyetlen) gyereket, és egy cigánynak akkorra már legalább 3-4- de akár 5 gyermeke is, és 2-4 unokája van, akkor közel 30 éven belül, MI, a Magyarok leszünk kisebbségben Magyarországon.
2010. máj. 12. 10:09
 9/18 anonim ***** válasza:
55%
a cigányoknak csepp eszük sincs
2010. máj. 14. 12:55
 10/18 anonim ***** válasza:
55%
Paraziták, sajnosnem képesek fejlődni...
2010. máj. 14. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!