Mit gondoltok a kettôs àllampolgàrsàgról?
Úgy általában: nagyszerű. Irigylésre méltó, aki két hazában érzi otthon magát. Minél több ilyen érzésű ember van, annál jobb lesz a világnak.
Ahogy és főleg amilyen céllal Magyarországon történik: ocsmány. De sürgősen és nyomatékosan leszögezem, a jelző kizárólag az ez ügyben ténykedő honi haszonkufárokra értendő.
Első vagyok.
Nézd, kedves Kérdező: akik a jelenlegi határainkon túl szlovák, román, szerb, ukrán állampolgárként éltek, azok az elszakított nemzettársaink. Mindig magyarok voltak, és amióta Európa keserves/szégyenletes történelme jogilag elválasztotta őket az államuktól, sok elnyomás (sokszor életveszélyes fenyegetés) ellenére/közepette megőrízték a hovatartozásuk tudatát, átörökítve az utódokra is. Fejet kell hajtanunk előttük, ha emberek vagyunk. A kettős állampolgárság rájuk történő kiterjesztéséről nem is szabadna vitát kezdenünk. Testvéreinkről van szó - a szülői ház pedig eredendően mindegyiküké. MINDEGYIKÜNKÉ. Mondom ezt kettősállampolgár-mivoltomban (nem határon túli vagyok..nem ilyen értelemben "érdekelt").
12:29-es vagyok:
Én leszek az első, aki azzal fogad: "Hozott téged az Isten itthon". Magyar vagy - haza jössz. ("Papíron" is). De mint már bizonyára magad is tudod, ezt a szerencsétlen népet minden lehető módon tönkretették: elérték azt is, hogy - elbutítva, önzővé, kicsinyessé silányítva - "bebeszélt" érdekek alapján a testvérét is megtagadja. Készülj el abszurd megnyilvánulásokra is itt-ott: arra például hogy "ukrán"-nak neveznek. Ukránnak lenni természetes állapot - annyit jelent, mint egy más népből jönni. Ők azonban ezzel, kicsinyesen, majd sérteni akarnak. Bocsásd meg nekik jóelőre - és gondolj erre az "Isten hozott"-ra. (Tudod, mindezzel együtt - szeretni tudom őke, mert nem az ő hibájuk. Nem..teljesen.)
Én úgy gondolok a kettős állampolgárságra, mint két házastársra. Most akkor mi is van? Magyar vagy X. vagy? Mert egyszerre kettő nem lehetsz, mint ahogyan egyszerre kettő férjed/feleséged sem lehet. És igazából szerintem a kettős állampolgárság sem jó: itt mindig X. leszel, X országban mindig magyar. Sehol se leszel otthon.
Elválasztott a történelem, meg Európa? Nem a 21. században élünk? Megfogod a cuccodat és hazajössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!