Miért nem sikerül semmi?
Lenne valakinek kedve beszélgetni velem esetleg :S
21/F
Na, de ha Pesten vagy az haladás. Egyébként nővérednek nincs telefonja?
Meg megkérheted őt is, hogy segítsen keresni, hátha ismerősének ismerőse tud valamit... Nem annyira jó érzés így segítséget kérni, de ha már úgymond bajban vagy, és ő a tesód, segíthet. Meg több szem többet lát...
És keress mindenképpen tovább. Közhelyes, de aki keres az talál. Meg, nem hiszem hogy egész Pesten senki se keres lakótársat, akár szeptember van, akár nem.
És szerintem még mindig mehetsz el helyekre ( bárhova... sok hely van Pesten azért...) ott megismerkedhetsz új arcokkal. Az új arc hátha keres valakit, vagy ismer valakit akinek kell lakótárs. Szóval valamilyen szinten mindenkinek megvannak a kapcsolatai... :D
Csak jókor légy jó helyen. És hitesd el magaddal, hogy jókor leszel jó helyen, és akkor tényleg jókor leszel jó helyen, ha elsőre nem is sikerül... Egy idő után csak menni fog.
Ha meg eljárkálsz helyekre, mittudomén, pl. uszoda, nem is leszel egyfolytában a nővéred nyakán, és az uszodában csak van már pár élő ember is.
Á ez nem a legjobb sajnos nővérem anyagilag majdnem hogy rosszabbul áll mint én, nincs pénz a telefonján, ha itthon van meg kb csak a gyerekek meg a takarítás. Sajnos bonyolult ez.
Próbálok keresni csak nem tudom hol, és egész nap szinte Pesten vagyok de ettől még nem fogok tudni csak úgy ismerkedni vadidegenekkel. "Helyekre" meg pénz kell, minden pénz ezen a világon. Ha el akarsz menni buliba, főleg ha nem ismernek senkit, senki se fog meghívni semmire, és tiszta gáz mikor meg kérdezik mit iszol és semmit, főleg mikor csak úgy tudok feloldódni. Uszoda is pénz minden pénz. Az hogy fent vagyok nem jelent semmit. Hát lehet hogy van aki még keres de már mindent megpróbáltam ami a módomban állt. A legtöbb oldal már elavult vagy nem írnak vissza. Holnap lesz talán valami fejlemény, mert első órám lesz a csoportommal, persze nem fogok tudni csak úgy ismerkedni, érzem ha senki nem szól hozzám én se fogok tudni :S Van pár ismerősöm Pesten de telefon nélkül őket is lehetetlen elérni :S Jövőhéten meg ilyen hallgatói bulik lesznek jó lenne menni rá, de estig nem tudok maradni ha nem lesz lakás, hát még ugye a pénz probléma. Még ha lehet is alkohol nélkül bulizni, én anélkül képtelen leszek feloldódni. :S
Én úgy vagyok vele, hogy új embereknél sokkal jobban feloldódok, mert ők nem ismernek, és nem "skatulyáztak be". Meg idegesít is, ha nyüzsög az ismerősöktöl egy buli pl. Szóval egy ismerős kell nekem, akire úgymond támaszkodhatok... Szóval csak azt akarom leírni, hogy ha te is találsz valakit, akire te is "támaszkodhatsz" egy buliban. Jobb mint az alkohol. Amúgy próbálj valami munka után nézni, vagy egy csomó olyan is, amit neten lehet végezni. Valamihez csak értesz. Elég nehéz munkát találni, tudom, de résen kell lenni.
Ja, nekem van egy ötletem. :D Nem tudom, hogy állsz a valláshoz, de egyik ismerős csak úgy jut el nyaralni, hogy gyülekezeten belül odaadják neki a nyaralót, meg ilyenek. Meg ott is van sok ember... És legalább megbízhatóbbak, mint az uszodából összeszedett valakik. Én nem akarok valami hittéritő lenni, csak mondom, hogy ez is egy lehetőség. Persze enélkül is boldogulhatsz. De ha még nem is kérsz az egészből semmit, ennek révén találhatsz valami munkát.
Egyébként a legfontosabb, a kapcsolatok. Szóval ha mondjuk ismersz egy befolyásos személyt, akkor avval befolyhatsz befolyásos dolgokba. Heh. Na a lényeg, hogy próbálj meg ismerkedni, akkor is. A Margit sziget még mindig ingyenes. Meg, ugye ott vannak azok a bulik... Ha mázlid van, akkor hátha tudsz más lakásán aludni. ;)
Jah csak lenne kire "támaszkodni" voltam már úgy buliba hogy 1 embert ismertem az meg ott hagyott...
Szeretnék sőt kénytelen vagyok munkát nézni, valami diákmelót, de addig is jó lenne ha lehetnék már valahol pesten belül.
Nem vagyok vallásos, sőt nagyon ateista vagyok szóval ez nem fog bejönni. És igen a kapcsolatok kellenek, de én nem az a fú mindenkit ismerek 500 haverom van facebookon típus vagyok, csak hogy próbáljam körül írni.
Margit szigetre ha elmegyek akkor mi lesz? Ugyanaz mint buszon villamoson, vagy akár egy bevásárló központban. Az embereknek meg van a saját kis világuk, és nem ismerkednek csak úgy. Vannak ilyen emberek, de azok nem velem ismerkednek. És én meg nem vagyok ez a közvetlen fajta, ha valaki beszélgetni akar velem az megy de kezdeményezni nem tudok. Pedig már próbálgattam magam, lányoktól kértem útbaigazítást stb, de nem mertem tovább vinni a beszélgetést. Én úgy hiszem én az az ellen lépésekre építő típus vagyok az élet sok területén. Aki védekezik, és mások lendületét használja fel. Pl ha valaki nyit én is nyitok, ha valaki támad azt használom ellene. De a lehetőségeket sem keresem hanem ha van akkor arra építek. De a legjobb példa még is a sakk(vagy még se a legjobb)
Nem vagyok nagy sakkozó, de pl sokkal jobban játszok ha az ellenfél támad, és tudok ellen lépést kitalálni, mint ha védekezne és nekem kéne támadni.
Vissza térve a realitások talajára. Jah jó lenne elmenni rájuk de kell pénz, és a "ki tudja lehet este már valaki másnál alszol"-ra (fejből idéztem ha nem pontos bocs ) Nem tudok építeni, nagyon kicsi az esélye, hogy bárki azt mondja majd hogy menjek hozzájuk estére. Tudom hogy rossz hozzáállás de statisztikai esélyei nem éppen magasak.
Ja igen és hiába van kire támaszkodnom az idegeneket csak akkor tudom kezelni ha iszok, mert különben félek hogy rosszat mondok és hát eléggé feszült leszek. Az se jó ha sok az ismerős, utálom azokat a felszínes bulikat ahol mindenki köszön és megkérdezi hogy vagyok. Ideálisan 3-4 haver kéne akikre az életemet is bízhatnám, akik úgy mond előbb visznek engem haza ha kell mint hogy egy csajjal lelépjenek csak mert kihagyhatatlan lehetőség.
Én pont attól félek hogy az idegenek beskatulyáznak, akiket ismerek azoknál már tudom meddig mehetek el. Sokszor nagyon szigorúan korlátolnom kell magam, ne hogy rosszat mondjak vagy járassam le magam.
Most egy tervem van, nem épp a legjobb szóval ne röhögj ki, de azt tervezem hogy úgy próbálok beszélgetést kicsikarni a leendő csoporttársaimból hogy órára viszek vázlatfüzetet és rajzolok, úgy is utálok jegyzetelni, mindig is elég volt ha csak hallgatok. És ha felkelti az érdeklődését valakinek akkor az már valami. Hozzá teszem nem vagyok egy Picasso szóval még rosszul is elsülhet. És lehet hogy kutyát se fog érdekelni.
Egyébként a rajzolás nem lenne rossz ötlet, de ez baromira nem a rajzoláson múlik, szerintem... Szóval. Megpróbálom normálisan leírni. Ha van XY, aki kvára menő gyereknek érzi magát, mert az is, van önbizalma, és ezért mindenkinek bejön, és rajzolni kezd, akkor a körülötte lévő emberekben kialakul egy olyan érzés, hogy "basssszus, de jófej ( vagy bármi ), de jó lenne ismerni". És akkor mivel XY rajzol, ezért a többi ember tud valamilyen témával odamenni hozzá.
Aztán van XZ aki szintén rajzol. Aki csak szimplán bekúszott a terembe, hogy senki ne vegye észre, és ott is próbál nem kilátszani a tömegből, hogy ne vegyék észre. És ha ez rajzolgatni kezd, vagy észre se veszik, max szánalomból mennek oda hozzá.
Igen, ez persze a két véglet, és az is eltúlozva, de remélem érted mit akarok ezzel mondani. Szóval nem a rajzolás a lényeg az egészben, hanem az, hogy "hogy" rajzolsz...
Ja, és hogy visszatérjek a költőiességre, meg arra, hogy majd csak alszol majd valahol:
( remélem feltünt, hogy s.zar hasonlataim vannak, és tényleg nem jók... )
Zuhan egy helikopter a tenger felé. Rajta van valaki. A valakinek van egy döntési lehetősége. Az, hogy beugrik a vízbe tök spontán, lesz ami lesz, ennél csak nem lehet rosszabb. És úszni kezd az árral. Lehet, hogy megeszi egy cápa, vagy sohasem éri el a partot... DE. A másik választási lehetősége, hát... Azt húzza kábé mint a rétes tésztát. Azaz gondolkozik, hogy most mégis mi lenne a legideálisabb. És addig addig vacakol, mígnem a repülő bele a tengerbe, és le a mélyre. Van esélye rá, hogy túléli, de nem feltétlenül éli túl... Aztán, ha mégis akkor neki is fel kell úsznia a felszínre, és ott ugyanúgy ott van a cápás, meg a partos lehetőség, csak ő sokkal jobban ki van fáradva, mert ugye a tenger aljáról kell felúsznia.
Szóval a helyzet kicsit kisarkítva. Egyébként, halál komolyan mondom, neked jól mennek ezek a hasonlatok. Avval is kezdhetsz még valamit... Akár munka ügyben is. :D
Nem olyan egyszerű az, szinte csak ott találkozunk suliban, de majd meglátom mi lesz, nem fogok előre elkiabálni semmit, és még talán lesznek mások is, remélem...
Kedden lesz ilyen közös sulis város nézés, mondjuk semmi új, de meglátom mi lesz. Nem reménykedem de egy lehetőségnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!