Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Találtam több mint félmillió...

Találtam több mint félmillió forintot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ma jöttem haza az iskolából és az út szélén egy pénztárcaféleséget láttam, Felvettem, belenéztem és láttam hogy nagyon sok pénz van benne. Amint hazaértem megszámoltam, Több mint 500 000 ft!! Most micsináljak vele? 15 éves lány vagyok, még nem szoltam a pénzröl senkinek se. H szolnák a szüleimnek, szolnának a rendörségnek, vagy megtartanák maguknak a pénzt, de nekem nem adnák oda azt a félmilliot az biztos. Tartsam meg? Vehetnék belőle új cuccokat, ruhákat,de ez elég feltünő, a szüleim észrevennék,hogy hirtelen ilyen sok új ruhám van. Vagy tegyem félre a pénzt? Rejtsem el? És mondjuk 10 év mulva előveszem amikor már dolgozni fogok és lesz saját pénzem, és akkor senkinek se fog feltünni, hogy 500 000 fttal több pénz van a számlámon. Mit csináljak szerintetek???
2009. ápr. 2. 20:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/116 anonim ***** válasza:
98%
Kíváncsi lennék, ha az ember feladna az újságban egy hirdetést, hogy talált 500.000 ft-ot és jelentkezzen érte aki elhagyta, hány ember kezdené el győzködni hogy az övé.
2009. ápr. 2. 22:48
 42/116 anonim ***** válasza:
75%

Ha tényleg találtál ennyi pénzt, és úgy döntesz, h visszaadod (mert van benne irat), utólag ne szólj róla a szüleidnek, mert nem biztos, h örülnének! Válság idején mkinek jól jönne ennyi pénz!

Ha megtartod, ne dugd el hosszú évekre, mert elértéktelenedik!

Viszont ne is szórd, mert az roppant gyanús!

Kemény dió ez! Ha sem megtartani, sem pedig visszaadni nem akarod, apránként (1000-5000 Ft) rakd be alapítványi perselyekbe! (Gyógyszertárak, McDonald's) Vagy néhanapján ajándékozz + 1 koldust. (Vagy engem. ;) )

Ha megtartod, nagyon okos legyél, amikor költöd! Hamarosan jönnek a ballagások, vásárláskor ejts el megjegyzést az eladónak, h a ballagásodra kapott pénzből költesz (nehogy azt gondolja, h loptad).

Soha ne legyen sok pénz a zsebedben/táskádban/tárcádban, mert az is gyanús!

Mosás előtt ne felejtsd el kivenni a mosnivalóból, és legfőképpen JÓL DUGD EL!

Az anyukák mindent kiszagolnak! ;)

5 hós baba anyukája

2009. ápr. 2. 23:03
 43/116 anonim ***** válasza:
71%
látom itt a becsület senkinek nem hasznos!ezért tart itt a világ.mert a becsületes embert lenézik!köszi!!!!22:33-as voltam.
2009. ápr. 2. 23:06
 44/116 anonim ***** válasza:
91%

Elfelejtettem írni: én visszaadnám, lehet, h vkinek tényleg nagyon szüksége van rá!

Utolsó voltam.

2009. ápr. 2. 23:09
 45/116 anonim ***** válasza:
84%

lehet vannak olyan emberek akik nem becsületesek!köztük én is mert megtartanám!

DE!

gondoljunk csak bele azért én szerintem ha valaki valamibe ilyen nagy pénzt fektet szerintem nem az utcán rohangálna vele és azért úgy gondolom hogy aki csak így a pénztárcájában fél milkákat tartogat nem éppen a a szegényebbek közé tartozik szal neki van még bőven ha van bent írat add vissza valami hihető sztorival együtt ;)!

2009. ápr. 2. 23:22
 46/116 anonim ***** válasza:
90%
én megtartanám...nekem se adná vissza a pénzem, ha benne hagyom a nevem és a lakcímem..
2009. ápr. 2. 23:47
 47/116 anonim ***** válasza:
98%

Csak egy sztori. Egy ismerös még régen elveszítette a táskáját. Benne a fizetésével. Napokig kereste utána, de semmi eredmény. Sokat utazott abban az idöszakban. Kb. két hét múlva kapott egy levelet, hogy egy faluban van a táska, és menjen érte. Mint kiderült, az autóból ejthette ki, amikor megállt levegözni, és egy idös néni megtalálta. A pénzhez nem nyúlt, csak annyit vett ki belöle, amennyibe a bélyeg került.

Ezt muszáj volt leírnom, nem tudtam elhinni, hogy ilyen létezhet!:)

2009. ápr. 3. 00:38
 48/116 anonim ***** válasza:
90%

10év múlva az az 500ezer ft nem sokat fog érni:D

Tartsd meg szerintem,de csak akkor ha nincs a tárcában irat,és tényleg nem tudod kié.Azt a rendőrség se tudja kinyomozni ,ha csak egy síma pénztárcát találtál.Ha be is vinnéd a rendőrségre,lehet hogy nagyon furcsán néznének rád.Ne fecsegj róla senkinek, és várj egy darabig,de ne 10 évig,és költsd el lassan,és ne olyan dolgokra amik látványosak.Vagy ha megszólal a lelkiismereted ezidő alatt,adj pénzt valami jótékonysági szervnek:)

2009. ápr. 3. 00:44
 49/116 anonim ***** válasza:
90%

Te jó isten, mekkora mázlista vagy!!

bár talán mégsem, mivel kiskorú vagy, így nem te döntheted el, mi lesz a pénz sorsa sajnos. 2. lehetőséged van: szólsz a szüleidnek, és majd ők döntenek a pénz sorsáról 2. elrakod a pénzt, és 18 éves korodig hallgatsz róla, mint a sír.

én a következőt tenném: a tárcában talált iratokat, bankkártyát visszajuttatnám (ez utóbbival úgyse mennék semmire, mivel a tulaj úgyis letiltja) a pénzt meg term. megtartanám. lenne helye...

2009. ápr. 3. 01:13
 50/116 anonim ***** válasza:
65%

Ne halgass azokra akik azt mondják, hogy tarsd meg.

Jogtalan elsajátítás

"325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el."

2009. ápr. 3. 06:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!