Találtam több mint félmillió forintot! Mit tegyek?
Jogtalan elsajátítás
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el.
Ezt mondja a jog. Meg ezzel együtt, hogy a talált tárgy a leadását követő egy év múlva a megtalálóé, ha azért a jogos tulajdonosa nem jelentkezik.
A talált idegen dolog csak akkor képezi valakinek a tulajdonát, ha az bizonyíthatóan az övé.
Pl: egy laptop, mert ez bizonyíthatóan a tulajé, de egy pénztárca, főként, ha egy deka okmány sincs benne, amivel igazolható lenne a jogos tulajdon...könyörgöm!
Ha benne is van, ez nem elegendő bizonyíték, ezért jobb minél előbb "megszabadulni" tőlük.
Egyébként csak mosolygok rajta, hogy egyesek hogy be vannak sz@rva a hatóságtól, amikor meg semmit nem tesz értük, illetve jogaikat nyírbálják, mindenki teli torokból szidja az Igazságszolgáltatást.
Ennyit erről!
Jah, és a kiskapukról sem szabad megfeledkezni...
hmm.. nem tudom manapság ki járkál 500.000-el a buxában :O)
DE.. ha nincs benne semmi irat, akkor le ne add a rendőrségen, mert szereznél egy jó napot a zsaruknak..
El ne dugd, mert 10 év múlva szart se fog érni:O)
Hmmm ..lehet én hagytam el... csekkolom a pénztárcám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!