Szoktatok valamin filozofálni ("gondolkodni")?
nem értem mi a problémád. igen, szoktam. buta kérdés volt, midnenki szokott gondolkodni ilyeneken.
mit szeretnél tudni? hogy min szoktam agyalni?
a dolgok miértjén. hogy ki irányít minket, irányít-e egyáltaáln, ha igen mennyiben, ha nem akkor mi gördít akadályokat az utamba? hogy isten/allah/buddha/kicsipóni akárki miért mutatja meg nekünk a tökéletes embert, ha az enm lehet a miénk. Hogy miért olyan nehéz igazbarátot találni, és miért nem felel meg több ember az elvárásoknak. hogy miért vannak egyáltalán elvárások. hogy mi alapján szeretünk meg valakit. hogy a szerelemben mennyi a kémia, a realitás és mennyi a valóság. hogy miért ilyen határtalan az emberi hülyeség. hogy mi alapján születünk az adott testünkbe. hogy mi határozza meg pontosan a tudatunkat. hogy mi van a csillagok mögött. hogy mi van az emberek állarca mögött. hogy miért olyan tökéletes néhány dolog a világon, és mi határozza meg hogy annak érzem.... sorolhatnám még.
a halálról nem gondolkozok, mert nincs értelme. meghalunk, kész. lesz valami, vagy nem, majd meglátjuk de feleslegesen agyalok rajta mert úgysem fogom megtudni. sőt, ha akarod tudni őszintén szólva nem is érdekel, hiszen a jelen énem ugysem fogja azt felfogni, akármi is történik.
Azért, mert közben néztem a Tv2-őn a haverjaimat, ahogy szidják a DürerKertet. :D
Mi lesz halál után? Semmi. Szerintem. Szerintem nincs lélekvándorlás, paradicsom, pokol. Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!