Szoktál ezen gondolkodni?
Ha megnézem a híreket, ahol elmondják, hogy valaki megölt egy rakás embert, aztán azt, hogy 1-2 évet kapott az egészért, iszonyatosan dühös leszek, mert úgy gondolom, hogy ha valaki képes volt megölni valakit, akkor nem érdemelhet jobbat a halálnál.
Viszont ha kivégzési módszerekről olvasok, akkor azon kezdek gondolkodni, hogy hogy lehet olyan az emberiség, hogy képesek megölni a gyilkost, amikor az maga is ember...
A katonákat sem tudom megérteni. Igaz, hogy elvileg kötelesek részt venni a háborúkban, de én nem tudnék úgy gondolkozni, mint mondjuk a történészek, akik sosem azt nézik, hogy milyen emberek haltak meg, hanem csak úgy körülbelülre azt, hogy hányan. A katonák sem járhat mindig az a fejében, hogy "szerencsétlen ember", sokkal inkább tömegekben gondolkoznak, és úgy tekintenek a másikra, mintha valóban az ő ellenségük lenne, pedig nem ők akartak megküzdeni egymással, hanem mondjuk megparancsolták nekik. Egy-egy csata után biztos azt érezném - ha nem döglenék bele -, hogy az egészet feleslegesen csináltam, mert semmivel sem lett jobb a helyzet - attól függetlenül, hogy ki győzött.
Olyan szomorú és mérges leszek, ha ez eszembe jut :( Miért nem tudunk normálisan élni egymás mellett?
Az állatok is megölik egymást, és akkor? Az ember sem több, mint egy állat.
Nah meg a gyilkosság jót is tesz a népességszámnak, mert így is sokan vagyunk!
Én is szoktam ezen gondolkodni.
Viszont veled nem értek abban egyet, hogy a gyilkost nem kellene kivégezni, mert ember. Egy olyan ember, aki képes brutálisan megölni valakit, az igenis megérdemli a halált és a szenvedést is.
Háboróknak pedig sosem lesz vége, mert sosem fognak az emberek normálisan egymás mellett élni.
14:56
Majd akkor beszélj ilyen "okosságot" amikor az egyik szerettedet megerőszakolják, megölik és feldarabolják. Végülis csak jót tettek, mi?
ja multok is néztem a híradót és kb ennyi volt megöltek 5 embert
megöltek még 11 embert
és végül megöltek és elégettek egy embert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!