Ezek a tejtermékek olyan egészségtelenek mint a csoki?
Túrórudni, kinderpinqui, csokis joghurt, túrórudi, csokis műzli (gabonahely), kakaó, pl ilyen mars/ milkiway, amiből vannak csokik is, tej.
Mert a csokikból, cukorkákból jegyzetelem hogy mikor mennyit ettem, de tejtermékből nem állítottam magam elé korlátokat, és ugye ott van egy "kiskapu".
24 F
Bio vagy saját termesztésű növények, hüvelyesek, gabonafélék, olajos magvak, stb.
Vagy édességből érted? Dió, mogyoró, zabkása, kókusztej, mandulatej/joghurt, gyümölcsök, stb.
de én gyümölcsöt is ha veszek zöldségestől, a tejet sem az én tehenem adja...
akkor semmi sem egészséges? :/
Gondold át mi mit tartalmaz a tested számára és mi előnyös belőle és mi nem.
A zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magvak, hüvelyesek növényi olajak, algák, stb. egyetlen hátulütője hogy ha nem biót veszel, vegyszerezik. Cserében viszont vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban, nyomelemekben gazdagok, tartalmaznak elég fehérjét, főleg telítetlen zsírokat tartalmaznak (jó a koleszterinszintnek), kevés kivétellel főleg alacsony GI-s, lassú felszívódású, tehát jó szénhidrátokat tartalmaznak.
Ezzel szemben a tejtermékek, hús, tojás tartalmaznak antibiotikumokat, hormonokat, oltásokat, nem tudhatod milyen szemét tápon tartották az állatot; sok telített zsírsavat, ami nem jó a koleszterinszintnek; sokkal több fehérjét, mint amire az emberi szervezetnek szüksége van és ezeknek az 50%-át fel sem tudjuk dolgozni, és így tovább. Nem tartalmaznak létfontosságú rostokat, ásványi anyagokban és vitaminokban szegények, nem tartalmaznak szintén létfontosságú antioxidánsokat.
Pozitívum: egyszerűbb fehérjebevitel; B12 könnyebb bevitele (bár ez bio zöldségekből is megoldható, ill. tudni kell hogy az állatokat is úgy oltják vele).
Nekem ebből teljesen egyértelmű mi az egészséges.
Igen, mivel sok cukrot és adalékanyagokat tartalmaznak.
Ha ragaszkodsz a tejtermékekhez, a legjobb választás a natúr joghurt, kefír, túró, adalékanyagmentes sajtok. Van, aki a kecsketejből készült tejtermékekre esküszik. Van, aki a házi tejből készültekre (feltéve, hogy a tehenet legeltetik). De teljesen jól meg lehet lenni tejtermékek nélkül is.
Hogy mi egészséges a mai világban, az eléggé vitatott. Mindenben vannak méreganyagok, még a zöldségekben is. Olvass az egészséges táplálkozásról, és találd meg a magad útját az egészséghez. Egy biztos, minél több természetes ételt eszel és minél kevesebb feldolgozott bolti vackot, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!