Ha egészségtelenek a tej, illetve tejtermékek, akkor mi a helyzet a túróval, és a tejsavó fehérjével?
A sajt azért már más. Az érlelt keménysajt és a tej összetétele azért nem kicsit más, előbbiben kb. nincs is laktóz, gondolom, az inzulinválasza is jóval kisebb.
A kérdésben említetteket én speciel kerülöm, de speciel a rizst is. Emberfüggő is, mi az egészséges. Van, akit kicsit sem zavar, ha rengeteg gyors szénhidrátot eszik lépten-nyomon. Van, akit igen, rosszul lesz tőle vagy farkaséhes vagy kockáztatja a cukorbetegséget...
A szervezetem nincs oda a tejtermékekért (orvosilag nem vagyok érzékeny rájuk, csak nem esnek olyan jól, mint a saját ételeim), úgyhogy max. kevés sajtot és nem annyira kevés vajat eszem, amikkel nincs ilyen gondom, s nem is tudok róla, hogyu gond lenne velük (persze bizonyos csoportok szerint igen, de bizonyos csoportok szerint nekem 40g fehérje alatt kéne ennem, eszemben sincs mindenkinek megfelelni próbálni, biztos kudarc).
A tejjel az a gond, hogy sok cukor, sok zsír és annyira nem sok fehérje. Plusz kissé természetellenes étel, egy normál felnőtt sokszor már nem tudja megemészteni, teljesen logikusan... Aki folyton issza, annak valamivel jobbak az esélyei, de annyi jobb ételt lehet enni.
A tejsavófehérje azért már javít eme dolgokon valamit, aztán mindenki döntse el, hogy használja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!