Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha egészségtelenek a tej,...

Ha egészségtelenek a tej, illetve tejtermékek, akkor mi a helyzet a túróval, és a tejsavó fehérjével?

Figyelt kérdés
2015. dec. 2. 16:31
 1/6 Cortez70 ***** válasza:
100%
Nézőpont kèrdése, hogy egèszségtelen-e. Túrónàl és proteinnél kompromisszumot kötünk. :)
2015. dec. 2. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Nem egészségtelen.
2015. dec. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
22%
aki azt mondja az 1 barom aki nem ért hozzá! a tej egészségtelen de a sajt a turó a gyurós por az nem... fookin logic!
2015. dec. 2. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha egészségtelen a tej,akkor a tejtermékek is.A tejsavó is,mert tejszármazék.De ugye azt a tápkieggyártók árulják,tehát az egészséges,na ez ebben a logika:)
2015. dec. 2. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

A sajt azért már más. Az érlelt keménysajt és a tej összetétele azért nem kicsit más, előbbiben kb. nincs is laktóz, gondolom, az inzulinválasza is jóval kisebb.


A kérdésben említetteket én speciel kerülöm, de speciel a rizst is. Emberfüggő is, mi az egészséges. Van, akit kicsit sem zavar, ha rengeteg gyors szénhidrátot eszik lépten-nyomon. Van, akit igen, rosszul lesz tőle vagy farkaséhes vagy kockáztatja a cukorbetegséget...

A szervezetem nincs oda a tejtermékekért (orvosilag nem vagyok érzékeny rájuk, csak nem esnek olyan jól, mint a saját ételeim), úgyhogy max. kevés sajtot és nem annyira kevés vajat eszem, amikkel nincs ilyen gondom, s nem is tudok róla, hogyu gond lenne velük (persze bizonyos csoportok szerint igen, de bizonyos csoportok szerint nekem 40g fehérje alatt kéne ennem, eszemben sincs mindenkinek megfelelni próbálni, biztos kudarc).


A tejjel az a gond, hogy sok cukor, sok zsír és annyira nem sok fehérje. Plusz kissé természetellenes étel, egy normál felnőtt sokszor már nem tudja megemészteni, teljesen logikusan... Aki folyton issza, annak valamivel jobbak az esélyei, de annyi jobb ételt lehet enni.

A tejsavófehérje azért már javít eme dolgokon valamit, aztán mindenki döntse el, hogy használja-e.

2015. dec. 2. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Azokban is ugyanúgy ott vannak a gyulladásfokozó és allergén anyagok,plusz inzulinterhelés.Tejszármazékokból amik felnőtt emberi fogyasztásra viszonylag alkalmasak azok a keményebb sajtok.Ha a hosszútávú egészség célkitűzés akkor esti túró helyett tojásrántotta/főtt tojás,tejsavó helyett pedig tojásprotein.
2015. dec. 2. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!