Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik állításban hiszel:...

Melyik állításban hiszel: egészséges a tejtermék vagy nem?

Figyelt kérdés

2017. jan. 12. 11:36
1 2 3 4
 31/32 Tom Benko ***** válasza:
@Huhuhaha: Főleg a környezeti károkra. A laktóz-intolerancia főleg annak köszönhető, hogy a Közel-Keleten kezdtek tejet fogyasztani, úgyhogy itt volt szelekciós nyomás az intoleranciával szemben, a Távol keleten nem, ahol viszont a Föld népességének jelentős része él. Így tényleg kijön a 60%, azonban ez pont így nem érv a tejfogyasztás ellen. Azt kellene megnézni, hogy a tejfogyasztó országokban mennyi az intoleránsak aránya.
2017. febr. 9. 10:41
 32/32 anonim ***** válasza:

"It is claimed meat farming accounts for up to a third of greenhouse gas emissions."

[link]

Pont ma olvastam ebben a cikkben, és mivel a németek erre hivatkozva tiltották be a húst a hivatalos étkezéseken, gondolom nem kamu.

Amúgy olvastam 15%-ot is de olvastam 51%-ot is már. A különbség elsősorban abból adódik hogy mi mindent számítasz bele, mert elég sok mindent lehet:

- állatok közlekedtetésére felhasznált üzemanyag

- hústermékek közlekedtetésére felhasznált üzemanyag

- állattartó és feldolgozó helyek üzemeltetése, fűtése stb

- takarmány termesztése, betakarítása, szállítása miatt felhasznált üzemanyag

- tehénszellentés (nem vicc, metánt finganak, nem is keveset, ami sokkalta durvább melegházhatású gáz mint a co2 és mivel több tízmilliárd tehén van, az együttes hatás számottevő)

- kivágott esőerdők legelők létesítése miatt ill. takarmánytermesztésért ami o2 termelés csökkentő ill. co2 visszaforgatás csökkentő hatású

- takarmánynövények számára gyártott műtrágyák, azok szállítása, szétszórása

A különböző becslések azért térnek el egymástól mert nem mindegyik számol bele mindent, másképp becsül, különböző mélységekig vizsgál stb. Biztos nagyon nehéz lehet pontos számot kihozni. Az 51% lehet hogy túlzás de pl a 33%-ot simán el tudom képzelni. A civil közlekedés ha jól emlékszem valami 10% körüli volt. Tehát ha feladod a húsevést, legalább háromszor annyit teszel a környezetért mint ha biciklivel járnál mindenhova.

2017. febr. 25. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!