Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hízni akarok, de egészséges...

Hízni akarok, de egészséges ételekkel, hogyan?

Figyelt kérdés
Régen jó formába voltam. 58kg voltam ami a 165 cm-emhez pont jó volt. De sajnos betegség miatt 10 kg lement rólam. Azóta viszont nem tudom viszaszedni. Sokat eszek de csak a 45-46 kg között ingázok. Tud valaki olyan étrndet ami egészséges ? Persze azért a pénztárcához viszonyítva minden napos ételekre gondolok. Csak én nem tudom melyikek azok amik hízlalnak. Ajánlottak bogyokat de én azokat semmiféleképpen nem akarom szedni. Szóval étrendkiegészítő tabletták kilőve.. előre is köszi ha valaki tud segíteni. 3 év után jó lenne már végre visszahíznom :) egy 23/L
2010. máj. 3. 17:00
 1/2 anonim ***** válasza:
egyél legalább 5-6x egy nap és szénhidrátban gazdag ételeket.
2010. máj. 3. 17:07
 2/2 anonim válasza:

Milyen betegség kapcsán veszített 10kg-ot a testtömegéből, és mennyi idő alatt ment végbe a fogyás? Hizlaló ételeket javaslom elkerülni (túlzott zsírfogyasztást főleg!!!).

Érdemes lenne alap anyagcserét kiszámolni (Haris-Benedict egyenlet) és a fizikai aktivitásától függően max napi 200-300Kcal-val több energiát bevinni olyan arányban, hogy az egészséges embereknek ajánlható energia eloszlás (fehérjéből max 20%, zsír max 30%, szénhidrátból 50-55%) megtartott maradjon.

Ha elkezd rendszeresen mozogni (főleg aerób mozgásformák-nem túl intenzíven, submaximális terhelésekre gondolok max 140-150-es pulzusig - ha nincs kardiológiai kontraindikációja) szintén javul az étvágy.

Praktika gyanánt érdemes megpróbálni étkezés előtt facsart grapefruit levet inni 1-2 kávéskanállal.

Az elmondottak alapján max ennyit tudok segíteni, ha konkrét ajánlásokra kíváncsi, akkor több információra lenne szükségem.

Eredményes gyarapodást!

Egy dietetikus

2010. máj. 3. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!