Egészséges táplálkozás? , de hogyan?
Az első elég korrekten leírta, de persze ez csak nagyvonalakban van. Jó még a teljes kiőrl. kenyér. (Meg persze egy csomó más dolog.) Ha veszel valamit, nézd meg az összetételét, ha valamiről nem tudod, micsoda, az adalék vagy tartósítószer - tehát ne vedd meg a terméket.
Változatosan kell étkezni, ez is hozzá tartozik az egészségeshez.
Ne kövess szélsőséges irányzatokat, divatokat, mind megbukik 1-2 év alatt.
Ne vonj meg magadtól semmit.
Az én véleményem szerint nincs abszolút egészséges étrend, csak "egészsegesebb", mint ahogy eddig ettél. Sajnos szennyezzük a talajt, a levegőt, tartósítunk, permetezünk, antibiotikumozzuk az állatokat a nagyobb mennyiségek érdekében - ezzel viszont mérgezzük magunkat. Nem tudsz ellene tenni, ilyen a 21. század... De lehet törekedni, hogy magadhoz képest egészségesebben élj.
Szerintem ez olyan kérdés, amire pillanatok alatt találsz tonnányi választ a neten....
Ez összetett kérdés ahhoz, hogy 3 mondatban lehessen válaszolni...
hát igen ez változó, kinek mit jelent
nálam ezt jelenti:
reggelire általában zabpelyhet eszek valamilyen tejtermékkel és hozzá eszek gyümölcsöt vagy valamilyen magot is
szendvicsnek suliba viszek teljes kiőrlésű kenyérből szendvicset ami tartalmaz sováyn sajtot, felvágottat és zöldséget
ebdére próbálok inkább rizst, főzelékféléket főtt krumplit, sovány husokat, tojást enni lehetőleg párolva vagy főzve, sütve, leveseknek inkább egy könnyű zöldségkrémleves vagy zöldségleves, pulykagulyásleves sok zöldséggel, húsleves is sok zöldséggel
uzsonnára mindig próbálok gyümölcsöt enni
vacsira meg már könnyebbet túrót gyümölcsökkel, ebédmaradék, zabkása stb
próbálok heti szinten 3-4enni sovány húst, 1-2 halat, 1-2 tojást, köretnek próbálok enni valamilyen zöldséget akár csalamádé, savanyúság formájában
ezeket a keksz, chips társait teljesen mellőzöm,nasit is ha kívánok én csinálom pl túrógombóc, káposztástészta, mákosguba, tejberizs ezek édesek és finomak is
idénygyümölcsökbe most az alma, körte, narancs, mandarin, kiwi, szőlőt választom zöldségbe pedig a káposzta, sütőtötk, cékla, sütőtök, uborka, paprika
törekedj arra hogy egyél gabonát, hust, halat, tojást, tejet, joghurtot, túrót, sok zöldséget, gyümölcsöt, meleg ételt, sajtokat és ha változatosan étkezel szerintem akkor nem lesz semmi baj majd megnősz és hízol is és majd felnőtté vállsz nem kell sietni vele tudja a tested hogy mikor kell változnia
mellette mozogj ésszerű körülmények között, igyél vizet, finom teákat, gyümölcsleveket, tejet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!