Egészséges ez a fajta táplálkozás?
A kérdés abból jött, hogy mindenhol mondják, hogy felesleges megfőzni az ételt, mert csak elvesznek belőle az értékes tápanyagok...
De miért lenne egészségtelen?
(Az ősembereknek meg valószínűleg azért volt ilyen rövid az átlagéletkoruk, mert meghaltak vadászat közben meg hasonlók...ja meg hogy nyers húst ettek....én nem ennék nyers húst)
A főzés azért fontos, mert könnyebben emészthetővé teszi az ételeket. Persze, elveszik közben ez-az belőlük, de húst pl hőkezelés nélkül igen bátor dolog lenne enni. És húsra szükségünk van. A zöldségek egy részét szintén szükséges sütni/főzni, különben nem, vagy nem könnyen lennének emészthetők.
És ha már azon gondolkozol, h a főzés során elvesznek értékes tápanyagok, akkor azon is gondolkodhatsz, h a gabonák fitát tartalma mennyire gátolja a különböző ásványi anyagok (vas, magnézium, kalcium, cink) felszívódását...
cékla reszelve nyersen finom almával és reszelt répával:D
amúgy szerintem nem egészséges, így nagyon sok mindenhez nem jutsz hozzá
tojás, hús, hal, krumpli, rizs, köles, sütőtök, kelkáposzta, gombák, hüvelyesek-lencse, bab, borsó, sóska, spenót, zeller, fehérrépa,stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!