A juharszirup milyen cukrot tartalmaz? Egészséges? Jobb mint a gyümölcscukor? Gondolom a méznél rosszabb.
Sok hasznosat én sem tudok mondani.
Számunkra ugye az amcsi filmekből ismerős. Amerikában az indiánok mutatták be a telepeseknek, azok rögtön megkedvelték, így lett kultúrája, ha úgy vesszük piaca. Európában is vannak ilyen fák, de nekünk ott a méz, ezért nem foglalkoztunk ezzel. Ráadásul a juharszirup előállítása hosszadalmas, kemény munka. Az indián inkább megcsapolta a fákat, minthogy a méhekkel vacakoljon, aztán a főzés-sűrítés dolgát az asszonyra bízta.
Nekünk ez volt elérhető, nekik az, nagyjából ennyi a különbség. És ha abból indulunk ki, hogy a méz eljutott amerikába, viszont a juharszirup nem futott éppen be nagy karriert európában, akkor talán nem ostobaság azt feltételezni, hogy a méz egészségesebb, és értékesebb. A juharszirup is egészséges, de tápanyagokban szegényebb, mint a méz. A cukortartalma is alacsonyabb, szerintem, legalábbis én kifejezetten ízetlennek találtam, amikor kóstoltam. Ez persze csak személyes, nem reprezentatív vélemény.
Szia!
Ez a téma engem is érdekel, megtudtál valamit azóta erről?
Én annyit tudok, hogy a valódi mézben és a valódi juharszirupban is gyümölcscukor van természetes formában, vitaminok, ásványi anyagok is, ezért mindkettő jó, csak más. A méz a virágporra érzékeny egyéneket allergizálhatja. A szintetikus gyümölcscukor (ami kristályos formában kapható) viszont nem természetes forma, nem tartalmaz semmi hasznos anyagot, csak a kalóriatartalma kevesebb, mint a sima kristálycukoré.
Én azt szeretném kideríteni, hogy pontosan mennyi gyümölcscukrot taralmaz a méz, a juharszirup, az agávé szirup, stb., mert sajnos bizonyos mennyiség fölött nem tudjuk megemészteni a gyümölcscukrot, ami hasmenést okoz nálunk. Az a baj, hogy ha rá is van írva valami összetétel az üvegre, akkor is csak annyi, hogy "szénhidrát", nem részletezi, hogy ebből mennyi a cukor, de nekem még ez is kevés információ lenne, azt kellene tudnom, hogy pontosan milyen fajta cukrokat tartalmaz (pl. gyümölcscukor, szőlőcukor) és azokból pontosan mennyit.
Bárki válaszát szívesen veszem, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!