Az édességek/sütemények sehogyan sem egyeztethetőek az "egészséges táplálkozás"sal?
Szomorú hír, de nem a csokoládé..
Én pl. most készítettem hamis bounty golyókat:) Túl sok időt nem töltöttek a hűtőben, mert a család felfalta.
Recept:
2,5 dl tejszín (rízs vagy zab)
3 ek. méz
8 dkg vaj
20 dkg bio kókuszreszelék
Csokihoz:
15-20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki (aroma mentes)
4-5 dkg vaj
(A csokikat kockáira törni, gőz fölött megolvasztani és belekeverni a vajat) majd:
az összes alkotóelemet beletettem egy tálba és összekevertem. Be kellett tenni a hűtőbe egy kicsit dermedni.
Ezután kis golyócskákat formáltam (kb. 30 db)és betettem a ismét a hűtőbe.
Számtalan recept van!!! És garantáltan egészséges alapanyagokból! A zabpehely puding is isteni!!!
A "metabolikus szindróma"-hoz egy kicsit több kell, mint egy süti. És általánosítani sem lehet. Az egy folyamat végeredménye. Ezen az alapon húst sem lehetne annyit enni, amennyit a paleo mond,mert köztudott, hogy a nagy mennyiségű
húsbevitel erősen savasítja a szervezetet, lebomlásakor (ami több óra!!) keletkeznek olyan anyagok, melyekkel a szervezet nagyon nehezen, sok esetben sehogysem tud megbírkózni. Voltam paleos, számtalan előnye van, de a szervezetem besokalt..(ez persze egyéni dolog.)
köszi a válaszokat!
Júúj ez a recept nagyon jól hangzik, köszönööm!!! :D
többnyire nem, mert a két fő összetevőjük a fehér liszt és a kristálycukor, amik önmagukban nemhogy nem táplálóak, de kifejezetten károsak az eglszségre, megemészésükhöz a szervezet saját tartalékaiból von el tápanyagokat, lebontásuk során több órán át túráztatjuk a hasnyálmirigyünket. A cukorbetegeknek ezért is megy tönkre. A cukor a legrosszabb, de a fehér liszt is üres cukorra bomlik. Egyszóval úgy hat az egészségre mint a lórúgás.
És akkor még nem beszéltünk az édesítőszerekről, színezékekről és a tudomány minden egyéb "áldásáról".
Nem, nem lehet, és ne is akarjuk összeegyeztetni. De aki egészségesen él(mert nem elég a táplálkozásra korlátozni), az nem is akarja összeegyeztetni mert ezerszer jobban érzi magát a bőrében ilyenek nélkül, ha pedig megkívánja az édeset, akkor ott vannak a gyümölcsök, a méz, satöbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!