Az, hogy egy bizonyos élelmiszer hogyan hat valakire, függ az ember származásától? Lehet olyan, hogy egy étel valakinek ártalmas, valakinek meg egészséges?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy a távol-keletiek szervezete nagyon nem tolerálja a tejtermékeket, ezzel szemben vannak népek, ahol mindennapos a tejtermék fogyasztás, és semmi bajuk tőle. Olyat is hallani, hogy a szója mennyire egészségtelen, viszont vannak helyek, ahol régóta fogyasztják, és nincs bajuk tőle (távol-kelet).2016. okt. 1. 10:30
1/1 anonim válasza:
Ez elvileg így van. A népek táplálkozási szokásai meghatározzák valamennyire, hogy egyes dolgokat mennyire tolerálnak. Ahol nem szokás tejterméket fogyasztani, ott többnyire nem is bírják, mivel leáll a laktáz termelésük. De végül mindig egyénfüggő, mert itt is vannak laktózérzékenyek, és kis számban talán van olyan kínai is, aki bírja a tejet.
A szójával elvileg az a baj, hogy keleten fermentálják, egész máshogy készítik el, ezért nálunk benne maradnak a hormonszerű komponensek. De most olyat olvastam, hogy a szójaolaj sem jó, mert lassítja a pajzsmirigyet, így hízást okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!