Mennyire egészséges a konzervdobozos ételek fogyasztása?
Az a helyzet, hogy nincs mindig időm főzni. Ilyenkor mindig veszek olyan konzervdobozos székelykáposztát, húsgombócokat, babgulyást meg hasonló főtt konzerv kajákat.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire jó vagy rossz az egészségnek ezek az előre elkészített főtt ételek és hogy hosszú távon okoz-e bármiféle tünetet/problémát.
Minden közül a konzervdobozos a legrosszabb. Mégtöbb tartósító van benne, hiszen elég hosszú a lejárati idejük és hűtve tárolást sem igényel, de ezen felül a fémből oldódnak be káros anyagok is az ételbe. Abba viszont még senki nem betegedett bele, hogy időnként fogyasztott ilyet.
Minden esetre gyüjts inkább olyan recepteket, amik nem annyira időigényesek.
Nem is az időnkénti konzerves ételek evéstől betegszik meg az ember, hanem attól, hogy valaki éveken keresztül, szinte rendszert csinál abból, hogy nagyon mást nem is eszik csak konzerves ételeket.
Utána lehet olvasni, hogy a sok tartósítószer, és sok egyéb adalékanyagok milyen hatással vannak a szervezetre.
nagyon egészségtelen, mert a dobozukból rossz dolgok oldódnak ki, bele az ételbe.
valóban, a legegészségtelenebb ételek közé tartoznak.
ha utána még mikróban melegíted meg, akkor feltetted az i-re a pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!