A teljeskiörlésű búzaliszt mennyivel egészségesebb a sima fehér lisztnél?
A teljeskiőrlésűben több a rost, a hasznos ásványi anyag és a vitamin.
Sokkal egészségesebb.
Csak nagyon vigyázni kell a szavatossági idővel, mert ha az leját, akkor már nem szabad megenni.
Szemmel nem látható, de mikroszkopikus penészgombák telepednek meg a szavatossági idő lejárta után a szemeken, és azok mérgező toxinokat termelnek.
Szóval sokkal egésségesebb, sőt.
De a szavatossági ideje jóval rövidebb, és azt komolyan be kell tartani, mert azon túl már ártalmas is lehet.
Semmivel nem egészségesebb, sőt... a búza "kemény héjja" az ember számára emészthetetlen, de ez még nem lenne gond, hiszen a rost is az, de kiürül, viszont a búza héjja (a korpa) olyan kemény és éles, hogy felsérti a bélfalat, és ezzel egy csomó betegséget idézhet elő.
Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe,
Dr. Douglas Graham: Gabona babona c. könyvétT Részletesen elmagyarázza, hogy miért nem jó az embernek semmilyen gabona.
Az emberiség hatalmas tévhitben él (nem csak ezzel kapcsolatban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!