Melyik az egészségtelenebb a kristálycukor vagy a fehér búzaliszt?
Mértéktelen fogyasztással mind a kettő egészségtelen. Viszont, ha a mennyiségekre oda figyel az ember akkor egyik sem az. A fehér búzaliszt és a teljes kiőrlésű között csak annyi a különbség, hogy a teljes kiőrlésű a búzaszem minden egyes részét tartalmazza ezért nagyobb a rosttartalma, lassabban szívódik fel, emellett jót tesz az emésztésnek, mint minden magas rosttartalmú étel. A fehér liszt ezzel szemben csak a mag belsejét tartalmazza, azt is finomra őrölve. Gyorsan felszívódik, ezért hamarabb leszel éhes, gyorsabban elfogy a lendület. Ha gyorsan kell az energia, akkor nem baj a fehér kenyér sem, egyébként pedig nem árt, ha a délelőtti szendvics teljes kiőrlésű, magvas kenyérrel készül. Sütemény vagy tészta készítésnél pedig az sem baj, ha keveri az ember a két fajta lisztet.
A kristálycukorról pedig csak annyit, hogy lássuk be őszintén vannak ételek amelyekből egyszerűen kihagyhatatlan, az íz miatt. Viszont ezeket mértékkel kell fogyasztani és amiből kihagyható, abból jobb, ha ki is hagyja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!