Teljes kiörlésű búzaliszt vagy a teljes kiörlésű rozsliszt a jobb?
Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 22:35
1/6 anonim válasza:
Ahol a normál életben is rozslisztet használsz, ott használj most is azt, ahol pedig búzát, ott használj búzát.
2/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy mihez.
A kenyérbe pl anyáink is mindig tettek egy kis rozslisztet, hogy tovább elálljon. Szóval kenyérbe inkább simára őrölt rozsliszt menjen, mind tk búzaliszt, tapasztalatom szerint.
3/6 anonim válasza:
Mindkettő jó. De kenyeret ne csinálj kizárólag rozslisztből, mert nem fog rendesen megkelni, ragacsos lesz és savanyú. Én ha kenyeret sütök, akkor úgy szoktam, hogy 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 3 dkg búzakorpa, 4 dkg graham liszt és 3 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt.
4/6 anonim válasza:
Az utolsótól kérdezem: kenyérsütőgépben csinálod? Mit teszel még hozzá és mennyit?
5/6 anonim válasza:
Igen, kenyérsütőben csinálom. A kovászhoz fél dl langyos vizet, fél evőkanál tönkölylisztet, fél csomag élesztőt és egy kevéske mézet szoktam összekeverni, ezt kb. 15 percre félre rakom. A kenyérsütőbe megy 1 dl langyos víz, másfél evőkanál olívaolaj, pici só, a lisztek és a kovász. Nem lesz belőle túl nagy adag, de mivel én egyedül eszem, és csak reggelire szoktam kenyeret enni két vékony szeletet, ezért nekem egy hétig elég ez az adag.
6/6 anonim válasza:
Kösz szépen! Még egy kérdés, a kovászt otthon készíted el vagy veszel valahol? Én nem nagyon láttam boltokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!