Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nádcukor, finomított kristályc...

Nádcukor, finomított kristálycukor helyett?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom a teát mézzel vagy édesítővel meginni. Imádom a jó erős fekete teát, 3 teáskanál cukorral és citromlével iszom, másképp egyszerűen nem ízlik, nem tudom meginni.

De most oda kell figyelnem a szénhidrát bevitelemre. Ha finomítatlan nádcukrot használok kristálycukor helyett, az jó? Egyébként próbálom kerülni a magas szénhidráttartalmú ételeket, de általában napi 1-2 bögre teát megiszok. Ez így mehetne?


2012. febr. 1. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

mint hogy ugyan az mindkettő, így egészen mindegy.

nem értem miért kell cukrozni, ez valami hülye modern gondolat egyébként.

élj úgy, mintha nem is lenne cukor. megölték az embert aki először cukrot finomított, és most nincs. senki nem is gondol rá, nem hogy fogná magát és enne.

2012. febr. 1. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
A nádcukor tudtommal nincs finomítva, és nem cukorrépából készül. Nem a barna cukorról beszélek, hanem nádcukorról. :)
2012. febr. 1. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"A fő különbség, ami a nádcukornak különös aromát és egy jellegzetes színt biztosít a megmaradt természetes melasztartalma, amely gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Így elmondható, hogy mindkét cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó egyéb anyagok okozzák a különbségeket."


Ha nagyon cukrozni akarsz, használj NYÍRFAcukrot (Xilit), ennek jóval alacsonyabb a GI-je. De ahogy Aczél is mondta, minek cukrozni egyáltalán?

2012. febr. 1. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

nagyon csúnyákat tudok ám írni olyankor amikor valaki kijavít, Kérdező.

ha azt írom hogy ugyan az a kettő, akkor ugyan az. vagy olvass utána, vagy kezdj valamit az információval, ezért írtam.

2012. febr. 1. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

"A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, amit a boltban veszünk, mert a barna cukor majdnem ugyanolyan káros, mint a fehérített változat annyi a különbség közte hogy a fehér cukrot egy kevés melasszal, vagyis a nádcukor egyik változatával beszínezik, de ettől az még fehér cukor. A nádcukorból ma már széles a kínálat, készítenek belőle pl. porcukrot, kockacukrot, és különböző más termékeket.


A nádcukornak sokkal természetesebb kissé karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna. A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt.


Semmi vegyi anyag és vegyi vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be. És mivel egy növényből nyerték ki az alapanyagok így rengeteg ásványi anyag és vitamin van benne, így mindenképp érdemes áttérni a fehér cukorról a nádcukor fogyasztására."


Szerintem te a barna cukorról beszélsz! Vendéglátós vagyok, tudom, hogy a nádcukor és a barna cukor NEM ugyanaz! És én szerintem nem voltam veled bunkó, nem kéne azért oltogatni, mert valószínűleg egyszer nincs igazad! A barna cukor az ugyanaz, mint a kristálycukor, csak melaszt adnak hozzá, vagy karamellizálják, amitől barna színt kap! A nádcukornak viszont természetes melasztartalma van, amit nem vonnak ki, és nem is finomítják meg a cukrot! Sokkal egészségesebb, mint a cukorrépából kivont cukor! Én nem azt kérdeztem, hogy mi a különbség közte, hanem hogy ha helyette használom, akkor az jó-e. De majd inkább megkérdezem a személyi edzőt.

2012. febr. 1. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:

vegyél elő egy mikroszkópot. nézd meg milyen a SZACHARÓZ molekula. segítek, két glükózból áll, tehát diszacharid.

az inzulin szint emelése és a vércukorszint emelése baromi magad, ergó hosszú távon méreg az emberi testnek, ami nem tudja hosszú éveken át hasnyálmiriggyel a finomított szénhidrátokat.

innentől nem tudom miért érdekes hogy barna cukor, nádcukor vagy mi a hóesés. szacharóz, legalábbis legnagyobb részt, és kész. tehát cukor, hagyományos kristálycukor. mit akarunk még tudni róla?

2012. febr. 1. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nah erre voltam kíváncsi, és nem a kalóriára...hanem hogy milyen hatással van a szervezetre, és van-e különbség a kettő között. De akkor kitalálok valami mást az édesítésre!
2012. febr. 1. 19:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!