A kristálycukor az egyenlő a glükózzal?
biológiát tanultál igaz?
hogy készül a kristálycukor?
növényből vonják ki.
a növény fotoszintetizál a fénysegítségével amivel glükózt állít elő és ez a glükóz lesz a kristálycukor.
Szaharóz.
Glükóz=szőlőcukor
Fruktóz=gyümölcscukor
Ljuden és a kristálycukor melyikhez tartozik?
egyet kihagytál a laktózt ami tejcukor
A kristálycukor az a szacharóz, mi diszacharid azaz 2 monoszacharidból áll (di=2, mono=1).
Ez a két monoszacharid a glükóz és a fruktóz.
szóval szacharóz=glükóz+fruktóz
Nem tudom ezen mit nem lehet érteni.
De úgyis eldöntendő kérdést adott fel, úgyhogy a válaszom NEM (glükóz NEM egyenlő a kristálycukorral)
en sem ertem, mit kerdeztel, en csak erdeklödöm igy az egeszseg-cuccok iränt, uh leirom, amit en tudok. mellesleg közgäz karon vagyok, uh messze nem vegyesz-kemikus-biokemikus-dietetikus-stb :D
szoval lehet is, h hulyeseg... az elöttem iro okos es hatarozott välaszado majd elbiräl, neki higgyetek majd.
a termeszetben ugye nincs kristälycukor, de van szölö, egyeb gyümölcs es cukornäd.
csomo cukormolekula van. vannak egyszerüek, összetettek. mi, amikor emesztünk, lebontjuk öket (a köteseiket). a szölöcukor egyszerü (glükoz), szinten a fruktoz, ami a gyümölcscukor. a hatvanas evek ota (hasracsaptam-datum) tudunk csinalni glükozbol fruktozt, es a hires fruktoz-glükoz szirupot, ami baziedes, olyan, mint a nadcukorbol kinyert szacharoz. a kristälycukor molekulailag szacharoz, ami egy glükoz- es egy fruktozmolekuläbol all. de az konkret kerdere egyertelmü välasz van: nem, a kristälycukor nem egyenlö a glükozzal, annak köznapi neve: szölöcukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!