Van valamilyen összetételi különbség, a hétköznapi kristálycukor és a befőző cukor között, vagy utóbbi csak jó reklámkampánnyal bír?
Figyelt kérdés
Dzsem készítésénél mennyire lesz sűrűbb a főzőcukorral a végeredmény? Szívesen olvasok véleményeket, tapasztalatokat, ha már valaki készített pl. házi zselatinnel dzsemet.2011. okt. 12. 18:26
1/3 anonim válasza:
van, a befőzőcukorba dobnak valami zselésítőt, amitől az előállítás olcsóbb lesz, viszont sokkal többért el lehet adni...nem tudom miből szeretnél lekvárt főzni, de tapasztalatom szerint kevés olyan gyümölcs van, aminek a főzéséhez kell a cukor - eleve elég édes szinte mind + ha nem hígítod cukorral, akkor a benne lévő pektin elég jól zselésíti is
2/3 anonim válasza:
Nem reklámkampány ez hanem a vásárlók arcátlan becsapása!A répacukor répacukor bármilyen más adalékot a befőző tesz bele pld zselatint.Hogy milyen arcátlan dolog ez ott van a barna cukor ami nincs rendesen kitisztítva azért barna mert abbahagyják a tisztítását bennehagyják a melaszt így kevesebb energiát és munkát fektetnek bele, ugyanakkor drágábbért adják!Ez arcátlanság ráadásul azt állítják hogy a tisztított cukornál a szennyezett egészségesebb!Ugyan mitől?
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utóbbi érdekes felvetés, hogy a barna vagy a fehér az egészségesebb...én úgy tudtam a fehér cukor tisztításakor kémiai eljárási része is van, szóval inkább a "kosz" mint a vegyszer. Vagy én tudom rosszul? De a többiben teljesen igazad van!
2011. okt. 14. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!