Mire figyeljek, ha tönköly lisztbők szeretnék süteményt készíteni? Miben "viselkedik" másként ez a liszt, mint a fehér búzaliszt? Többi lent.
Figyelt kérdés
Karácsonyra sütöttem skót krémest fehér tönköly lisztből,de nem puhultak meg a lapok,mint egyébként,szinte ehetetlen lett.Hogyan készítsem el,hogy olyan legyen,mint a rendes búza lisztből készült?2015. márc. 7. 20:31
1/2 anonim válasza:
Mondjuk sütésre még nem használtam, a nokedlit hígabbra szoktam hagyni, és hagyom állni, összedagad, besűrűsödik a kellő állagra, azok után szaggatom.
Talán a tészta gyúrásnál is ezt meg kellene próbálni, hogy lágyabb tésztát gyúrni belőle, és sütés előtt hagyd egy kicsit (fél órát-órát) pihenni.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Én is arra gondoltam,hogy ez a liszt több nedvességet vesz fel.Megpróbálom majd így.
2015. márc. 10. 09:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!