Melyik a legolcsóbb (fehér, finom) búzaliszt alternatíva? Gondolok itt: zablisztre, teljeskiőrlésű buzalisztre, durumlisztre stb.
Nem érdekel, hogy "ugyanúgy hizlal mint a fehér liszt" legalábbis ahogy 1-2 okos állítja, mert nem fogyókúrához kell, hanem csak életmódváltáshoz.
Ha lehet azt is írjátok, hogy mennyibe kerül és hol. Előre is köszönöm :)
A legolcsóbb?
Ha nem eszed meg...
Az életmódváltás nem az olcsóságról szól sajnos. Mihez képest olcsó? Szerintem a tk. megfizethető, de ha valakinek már fehérre sem nagyon telt, annak drága lesz.
Tesco saját márkás graham lisztje. Ch tartalma is ennek a legalacsonyabb úgy mellékesen.
234 Ft 1 kg.
Zabpehely 199 ft fél kg a Lidl-ben, Aldiban, és a Sparban.
Ezt leturmixolhatod, akkor lisztet kapsz belőle, pl süthetsz belőle palacsintát, süteményt.
Én ezt a két alternatívát használom.
(Kipróbáltam a Vitamil graham lisztjét meg rozslisztjét, de nem jött be...)
Kedves második, akkor ismét magyaráznom kell, mert úgy látszik egyesek nem tudnak értelmezni. Általában minden boltban (gondolom én laikusan) hasonló árkülönbséggel vannak a különféle lisztek (direkt írok árkülönbséget és nem árat). Így simán ki lehet választani h teszem azt általában a teljeskiőrlésű búzalist szokott a legolcsóbb lenni, a legdrágább pedig a durumliszt. ÉS csak ezután jött az alkérdésem hogy hol és mennyibe kerül ha tudja valaki.
Kedves utolsó: köszönöm, hogy végre valaki a kérdésemre is válaszolt :) A graham liszt nem csak összekevert fehér liszt + búzakorpa?
tegnap 20:33 vagyok.
Nem, a graham liszt gyakorlatilag a teljes kiőrlésű búzaliszt, csak kicsit durvábbra őrölve.
(Sparban van még Bio tk. búzaliszt, de annak kilója 374 ft. Ha te is annyit sütsz, mint én, akkor nem a legjobb választás:-D)
Kedves Kérdező!
Először is van egy meglehetősen kellemetlen stílusod, már a kéréskor is, épp hogy le nem dorongolod a leendő válaszolókat.
Ezek után semmi jogod nincs megsértődni, ha hasonló vehemenciával válaszolnak!
Mivel Te vagy a kettes számú hozzászóló, értelmetlen az ötödik hozzászólásban, a másodiknak írt leveled.
Kedves 1-es hozzászóló!
Szerintem még a gyengeelméjűek számára is érthető volt a kérdező üzenete: a fehér búzalisztről szeretne váltani. Ezek után furcsa, hogy Te próbálod osztani az észt, miközben semmitmondó közhelyeket írsz.
Kedves 3-as hozzászóló!
Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy kérdező tippeket kért, termékre, árakra és esetleg üzletek címére, nem pedig okoskodó kioktatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!