A Laurapan teljes kiőrlésű, tömör kenyerei jobbak a hagyományos fehér helyett?
A teszkóban kapható, elég pici csomag, de olyan tömör, hogy fél kilót nyom. Teljes kiőrlésű, élelmi rostos és magvas. Ahogy elnéztem a kalóriatartalma nem sokkal kevesebb, mint a fehér kenyéré. Megéri megvenni, mármint egészségesebb, fogyás szempontjából előnyösebb? A fél kilós csomagot négyszerre ettük meg, talán egy félkilós fehérkenyéret is így eszünk meg, ez viszont sokkal jobban telít.
A páromnak súlyproblémái vannak, így eldöntöttem, hogy teljesen életmódot változtatunk, a fogyókúrákban nem hiszek, ezért akarom lecserélni a hagyományos kenyeret.
Nem 50 kilót kell leadni, csak párat, így az életmódváltoztatást inkább az egészség miatt csináljuk, nem a fogyás miatt, az csak egy remélt dolog. Eszemben sincs kukoricapelyhen meg fehérjeturmixon élni.
Továbbra is szeretnénk kenyeret fogyasztani, a kérdés arra irányult, hogy egy ilyen jellegű kenyér egészségesebb-e, mint a fehér, tehát megéri-e megvenni és hogy esetleg tényleg jobban telít-e vagy más-e a glikémiás indexe.
Én is vettem ilyen Lauropan teljes kiörlésű roskenyeret.
Ha megnézed az összetevőket csak teljes kiörlésű rozs, kovász, víz, só és élesztő van benne.
A többi kenyérben mindenféle, hogy tartósítószer, állományjavító...
A fehér liszt, pedig eleve egészségtelen.
Egyetek minnél több rostot, nyers zöldséget, telítetlen zsírsavat...
Például reggelire zabpehely(lassan felszívódó szénhidrát) lenmagpehely (omega3 zsírsav)
Ehhez a kenyérhez, vaj és margarin helyett használjatok oliva olajat.("El toro" szintén a tescoban kapni, jó minőségű és nem kell megfizetni a nevét...)
Ha kellenek még tippek írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!