Hagyományos fehér fényű tungsram neoncsővel világítok (20 wattos) Két darab van belőle 100 literes akváriumban. Jó ez a növényeknek, vagy mindenképp külön halas neont kell vennem?
nagyon jó a gagyi neonod, a növényes fölösleges pénzkidobás :)
persze ez részben igaz csak mert szerintem a felsorolt növényeknek megfelel a jelenlegi és saját tapasztalat szerint nem is algásodik, pedig én 33 wattot használtam 165 literbe. Nem azért vettem még mert nem volt elég látszatra, csak mindenhool azt írják hogy több kell és ezért vetem hogy ennek is megfeleljek. 5 hónapig volt 33 watt úgyhogy azalatt jött volna az alga ha akar.
Pedig én majdhogy nem ezt írnám!
Hagyományos fénycsőből is többféle van, mondjuk a leg alapvetőbb egy 840-es és egy 860-as lenne.
Egyébként természetesen az akvarisztikaiak is akkorák, mint a hagyományosok, csak belőlük még pluszban másféle méretek is vannak. És pl a sera napfényes csöve is egy egyszerű 500 ft-os 860-as cső, csak rá van írva, hogy sera.
A növényes csöveket is inkább gyorsabban növő növényekhez szokták tenni, az említetteken nem lenne nagy különbség spéci növényes csővel sem. Az a 2féle 3 sávos cső, amit írtam, simán lead lumenben annyit a szükséges kék, és vörös tartományból, ami ezeknek a növényeknek kell.
Kivéve a füvet, de annak meg fényerőben kéne több, szóval neki meg azért mindegy, mert ugyanilyen teljesítményű növényes is kevés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!