Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Pajzsmirigy alulműködésnél...

Pajzsmirigy alulműködésnél szeretnék étrenddel kapcsolatos tanácsot kérni. Sok helyen olvasom, hogy térjünk át a gluténmentes étkezésre. Ez elengedhetetetlen?

Figyelt kérdés
Mert máshol meg azt olvasom, hogy elég, ha csökkentett szénhidráttartalmú ételeket eszünk. Ki milyen tanácsot kapott hasonló esetben?

2014. nov. 26. 13:51
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

de a lisztérzékenység az sok fokozatú lehet. olyan is, hogy nem érzed, hogy baj van, de kialakul a pajzsmirigybetegség. ez egy alattomos dolog.

én nem tudom, nekem van-e, mert még nem mentem el vizsgálatra, de pl. azt már régebben éreztem, hogy a lisztes főzelékektől meg a tésztáktól olyan kellemetlenül leszek tele, sokszor enyhe hányingerrel. nem is nagyon ettem ilyet emiatt. de ezen kívül nem volt semmi tünetem. csak most a pajzsmirigyes sztori.

de nem véletlenül ajánlják a gluténmentes étkezést a pajzsmirigybetegeknek. mivel lisztérzékenységgel jár együtt nagyon gyakran -- annak a következménye (mondjuk tudtommal hivatalosan ezt sok doki nem ismeri el). sokszor akkor is, ha nem a klasszikus tüneteket mutatja a szervezeted.

2014. nov. 27. 12:42
 22/22 A kérdező kommentje:

Nehéz ez. :-(

Kedvesem a fehérliszt, és a cukor elkerülését már előrelépésnek tartja, bár ő a zablisztet ajánlja alternatívaként, és a teljes kiőrlésű dolgokat, főleg, hogy látja milyen keveset eszem belőlük.

2014. nov. 27. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!