Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Paleo vagy gluténmentes...

Paleo vagy gluténmentes étrendre való áttéréskor beindul-e olyan mértékű méregtelenítés, ami az anyatejbe kerülve árthat a babának?

Figyelt kérdés
Már nem sokat szopizik (150-200ml naponta), nekem viszont muszáj lenne minél hamarabb elkezdenem, mert pajzsmirigyes vagyok. :( Ártani viszont semmi esetre sem szeretnék a kicsimnek.

2014. nov. 3. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%

a paleo semmilyen hatást nem fejt ki a szervezetre, nem méregtelenít, stb. nagy átverés

ha méregteleníteni szeretnél akkor egyél rostdús ételeket, sok zabpelyhet és szedj májtisztítót (csak olyat ami rendelkezik OGYI engedéllyel, pl silegon plus)

sok a kamu készítmény ami árthat a babának is, legyél óvatos

2014. nov. 3. 15:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha sok húst eszel, ami nagyüzemi tartásból származik, akkor nem méregteleníted a szervezeted, éppen ellenkezőleg. Ott ugyanis rengeteg antibiotikumot használnak, hogy az állatok a zsúfoltság ellenére is egészségesek maradjanak vágásig. Ha teheted vagy egyél kevesebb húst, viszont több zöldséget és gyümölcsöt (nem szupermarketeset Chiléből), vagy olyan helyről vedd, ahol jobban tartják őket, pl. háznál, vagy bio-t.
2014. nov. 3. 15:47
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha elkezdesz fogyni, akkor a zsírban elraktározódott méreganyagok kiválasztódhatnak a tejbe. Ezért sem javasolják szoptatás alatt a fogyókúrát.

Márpedig általában aki áttér a paleo-ra az fogyni szokott, tehát ha közvetlenül nem is, de lezajlik valamiféle méregtelenítés, a fogyás által. De ez az összes fogyásra elmondható.

Én paleo szemléletben táplálkozom, csak jókat tudok mondani róla, de ebbe nem megyek bele, mert nem akarlak rábeszélni.

Feltétlenül beszélj előtte az orvosoddal, és amennyiben egészségügyi okokból sürgősen életmódot kell váltanod, úgy érdemes megfontolnod, hogy abbahagyod a szoptatást, ha már úgysem szopik sokat a babád.

Mérlegelni kell, hogy mi az ami mindkettőtök számára a legkevesebb kárral és a legtöbb előnnyel jár.

2014. nov. 3. 15:59
 4/11 Julie S ***** válasza:

Sokszor maga a szoptatás a fogyókúra. :D

Hány hónapos a babád? Ha már nagyobb, nem valószínű, hogy baja lesz tőle. Konzultálhatsz erről orvossal, csak találd meg azt, aki partner is ebben és komolyan vesz.

De valóban, ha lenne mit fogynod, akkor figyelj oda rá, hogy ne fogyj. Egyél gluténmentesen, aztán majd elkezdesz paleózni (ha akarsz), ha már nem szoptatsz.

2014. nov. 3. 23:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, koszonom szepen a valaszokat, sokat segitenek!

Igazabol nem is az a celom most, hogy meregtelenitsek, hanem elsosorban a glutenmentes etrend, mert azt ajanlottak sokan. Csak en gondoltam, hogy ha fogyok tole, akkor felszabadulnak a mereganyagok, es azzal nem vagyok tisztaban, hogy milyen mertekben valasztodik ki az anyatejbe.

Sajnos van mit fogynom is, es rettentoen jo erzes lenne attisztitani a testem, de ez meg varat magara. Amugy tenyleg gondolkozom az elvalasztason, mert lehet, hogy Picurnak is jobb lenne, ha egeszseges, fitt lennek. Abban sem vagyok biztos, hogy amit most szopizik, az teljesen egeszseges neki. :( Fene tudja.

Lassan 2 eves lesz amugy, nagy mar. :)

A paleorol is nagyon sok jot hallottam, de meg nem volt idom beleasni magam, de barmilyen ajanlatnak orulok (konyv, link stb.) ami ezzel foglalkozik. :)

Mindenkeppen beszelek a dokimmal, csak sajna nem igazan adok a szavara, mert a pajzsmirigy-alulmukodesrol is olyan suletlensegeket mondott, hogy csak na. Szoval keresnem kell egy masikat.

Koszonom megegyszer, zold kezecske mindenkinek, es szep napot! :)

2014. nov. 4. 00:40
 6/11 anonim ***** válasza:

mielőtt paleozni kezdesz olvasd el ezt

[link]

2014. nov. 4. 09:00
 7/11 Julie S ***** válasza:
79%

O, hat erre szoktak mondani, hogy o mar nem baba. :)

Es ezt sajnos en sem tudom, hogy milyen mertekben valasztodnak ki kulonbozo anyagok az anyatejbe.

En amugy paleos anyuka vagyok, nekem meg csak egyeves a lanykam. Csak jot tudok irni a paleorol. Itt Mo-n Szendi Gabor kezdte beinditani a paleo mozgalmat, de azota mar sok mas kulfoldi szerzo konyvet is kiadtak magyarul a temaban.

Egyesek szeretik sarkitani a paleot, meg szidni Szendit, de ha kicsit tajekozodsz a temaban, akkor latni fogod, hogy a paleo egy tok normalis, konnyen szemelyre szabhato etrend (ha nem esel vegletekbe).

2014. nov. 4. 12:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszi szepen a linket, elolvastam. Az a helyzet, hogy tudomanyos oldalarol meg nem jartam korul a dolgot, de sokak teljesen elegedettek vele. Bar nyitott vagyok, megis ugy kepzelem, hogy ha az ember csupa egeszseges dolgot tesz a tanyerjara, akkor nagy baj nem lehet (sovany husok, zoldsegek, gyumolcsok). Cukrot es tejtermeket, tojast magamtol nem is nagyon fogyasztok, egyszeruen nem kivanom.

Kedves utolso, koszonom az otletet, epp a minap botlottam Szendi Gabor weblapjara es rengeteg olvasnivalot lattam, csak gyozzem elolvasni. :)

Megkerdezhetem, hogy miota gyakorlod ezt az eletformat, es tortent-e valami pozitiv valtozas? Gratulalok a kislanyodhoz, biztosan nagyon aranyos! :) Sajnos az elso ev utan nagyon elkezd rohanni az ido, kettot pislogok es maris 2 eves. :)

2014. nov. 5. 00:33
 9/11 Julie S ***** válasza:

Én öt éve paleózom. Elmúlt tőle az állandó émelygésem, a gyomorszáj körüli nyomás/fájdalom, a nagy kiterjedésű, állandósult szőrtüszőgyulladásom is megszűnt teljesen, elmúltak a számból az afták, amikből addig kb hetente, vagy kéthetente mindig volt 2-3 új. Ezen kívül 20 kilót fogytam, több az energiám, életkedvem. Régebben úgy éreztem, hogy éveket fiatalodtam az életmódváltástól, és most sem néznek még 30-nak. :)

Aztán így pár év távlatából látom csak, hogy mentálisan is rendbe jöttem. Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb vagyok. Amit a pszichológussal három év alatt sem sikerült elérni, azt gabonamentességgel fél-1 év alatt igen.

Az idő pedig... na igen, az repül. :)

2014. nov. 5. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Paleózni úgy 10 hónapja kezdtem el, akkor már a lányom 20 hónapos volt. Ahogy a kilók mentek le rólam, a tejem is kevesebb lett, de ez mondjuk mivel már nagy volt, nem okozott gondot, sőt nálunk a hozzátáplálás kudarc volt, de így jobban volt kedve más ételekhez is.

A lányom picinek hasfájós volt, és lehet hogy bizonyos anyagok miatt. Amit annak idején napi szinten fogyasztottam az a glutén, és lehet hogy ettől görcsölt, mert mindent mást amit javasoltak hasfájás ellen (káposzta, citrusok, tej stb.) azokat nem fogyasztottam. Szóval a nyugati étkezéssel szerintem több "káros" anyag mehet át a tejbe, mint a paleóval. A természeti népek babáinál többek közt ismeretlen a hasfájás, ekcémás bőr és ők biztos paleóznak!

2014. nov. 7. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!