Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Paleo vagy gluténmentes...

Paleo vagy gluténmentes étrendre való áttéréskor beindul-e olyan mértékű méregtelenítés, ami az anyatejbe kerülve árthat a babának?

Figyelt kérdés
Már nem sokat szopizik (150-200ml naponta), nekem viszont muszáj lenne minél hamarabb elkezdenem, mert pajzsmirigyes vagyok. :( Ártani viszont semmi esetre sem szeretnék a kicsimnek.

2014. nov. 3. 15:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ami még nagyon fontos, hogy D-vitamint mindenképp szedni kellene. Találtam is egy cikket, ami ide vonatktkozik, és nem paleo-s oldal.

( [link] ).

Sok esetben gluténérzékenység (ez nem kimutatható,mint a lisztérzékenység, csak diétára javulás van) ezer arcú "betegség": egyiknél fejfájás, másnál hasmenést, vetélést, meddőséget, bélbetegséget , pajzsmirigy-betegséget okoz ... és még sorolhatnám. Úgyhogy a glutén és cukor az első számú kiiktatni való, és a megfelelő D-vitamin szint elérése.

Komolyan kell venni az életmód-váltást, mert ez lehet egy másik betegség előjele (pl.: későbbi chron, vagy colitis). Egy ismerősöm fiatal korában nehezen esett teherbe, és sok vetélése is volt. Gyakori fejfájása volt. Aztán pajzsmirigy-túlműködés, majd műtét, majd alul-működés, gyógyszeres terápia. Rá 4-5 évre diagnosztizált colitis, majd rá 5 évre teljes vastagbél-eltávolítás, mindez 43 évesen (stomazsák élete végéig). Ő a hagyományos medicinában hisz és bízik, de sajnos ez sokszor kevés. Kell hogy az ember kutakodjon, és józanul gondolkozzon. El kell fogadni az orvosi segítséget, de azon túl nekünk is tennünk kell magunkért.

2014. nov. 9. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!