Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Arról, hogy a gyereknek...

Arról, hogy a gyereknek gluténmentes ételt kell adni, arról van orvosi jelentés? bővebben lent!

Figyelt kérdés

Van egy 9éves kisfiam. Anyja állandóan azzal nyaggat, hogy gluténmentes ételt kell neki adni. De mikor kérem tőle erről az orvosi papírt akkor rögtön leszól!

Autistának is beállítja a gyereket. És erről se mutat soha semmilyen papírt.

Persze az emelt segélyt felveszi a gyerek után.

2014. jún. 29. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Akkor vedd komolyan. A gluténérzékenység nem olyan, mint a laktózintolerancia, hogy fosik tőle és annyi. Komoly bajai lehetnek a nem megfelelő diétától.
2014. jún. 29. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Persze, hogy van. Gartoenterológián állapítják meg a gluténérzékenyságet - bár manapság már vérvételből is -, amiről kap leletet, meg (ha normális a doki), akkor füzetecskét is, mit ehet.

Kérdezd meg tőle, mit ehet akkor a gyerek, és nézz utána, fedi-e a gluténmentes étkezés "szabályait". Ha nem (pl. búzalisztből készült ételek, tészták...), akkor kamuzik.

2014. jún. 29. 16:14
 3/10 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy válogatós nagyon. De semmi baja nincs. igazából pár éve volt ilyen, hogy csak azt ehet. utána megint kaphatott bármit. Most megint rájött az anyjára, hogy csak gluténmentest ehet. De nem akar olyat enni.

Én nekem van egy sejtésem, hogy csak az anyja találta ki.

soha nem volt semmi baja ha nem gluténmentest evett

2014. jún. 29. 16:19
 4/10 A kérdező kommentje:
persze akkor is az anyja mondta nekem és akkor se láttam róla semmilyen orvosi jelentést.
2014. jún. 29. 16:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor vidd el orvoshoz az anyja tudta nélkül. Ennyi.
2014. jún. 29. 16:22
 6/10 A kérdező kommentje:

hétvégén hol van orvos? Mert csak akkor van velem.

Meg nem adja oda a tajkártyáját se a gyereknek.

2014. jún. 29. 16:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Lehet elmegyek gyámügyre és kénytelen leszek ott követelni, hogy mutasson róla orvosi jelentést. Ha másképp nem mutatja meg. De őszintén már az gyanús, hogy nem mutat róla semmit.
2014. jún. 29. 16:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Emelt segélyt nem adnak ki csak úgy a semmire, valami "betegsége" biztosan van.
2014. jún. 29. 17:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha viszont egy ideig így kellett ennie, aztán megint bármit - nos, ilyen nincs. A gl. mentes diétát soha nem lehet abbahagyni, mert újból beteg lesz az illető, és kezdhet mindent elölről.

Szerintem az anyja kamuzik, vagy felelőtlen, ebben az esetben viszont fordulj a gyermekvédelmisekhez.

Amúgy, ha bemész a védőnőhöz, ott is megtudhatod, mert a gyermekkartonban benne van, és neki fokozottan kell gondoznia a gyermekedet, ha valóban cöliákiás.

2014. jún. 29. 21:46
 10/10 anonim válasza:

Szerintem is vedd azért komolyan, amennyire lehet!

Autizmus esetén tényleg lehetséges, hogy javasoltak gluténmentes illetve kazeinmentes diétát a gyermeknek, mert az esetlegesen csökkentheti az esetleges problémákat. A kazein- és gluténfélék fogyasztása mellett sok autista vizeletében találtak már ópiátszármazékokra utaló jeleket (még nem 100%, hogy mindenkinél így van, de esélyes), ezek pedig, mivel kábító hatású anyagok, az agyműködését is befolyásolják.

Szóval azt javasolnám, hogy ha lehet, akár együtt menjetek el legközelebb ahhoz az orvoshoz, hogy kiderüljön, hogy tényleg így van-e, mert valóban megvan rá az esélye, ha autista/autisztikus a kisfiad.

Sok szerencsét!

2014. júl. 18. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!