Gluténmentes kakaós csigát sütöttem, az íze szuper, de nagyon kemény lett! Mitől?
Figyelt kérdés
Recept:
25 deka Schar liszt
5 dkg puha vaj
3 dkg cukor
1,5 dkg élesztő 1,5 deci tejben felfuttatva
Szépen ki tudtam nyújtani, meg is kelt, majd vajjal megkentem a két részre vett tésztát, majd rá kakaópor ment. De nagyon kemény lett, 40 percet sült 180 fokon. Mitől? :(
2014. febr. 19. 21:53
1/2 Biofeleség válasza:
a mitőlre még én is keresem a választ, nekem az a tapasztalat, hogy a gluténmentes liszt és élesztő nem összeillő páros. piskóták verhetetlenek a gluténmentes lisztekből, de eddig az összes élesztős tésztával gyilkolni lehetett volna egy fejbevágással.
2/2 anonim válasza:
Próbálj másik receptet. Tojás nem kellett bele? Nekem a 1,5 dl tej is kevésnek tűnik ennyi liszthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!