Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit nem lehet fogyókúra alatt...

Mit nem lehet fogyókúra alatt enni? Milyen a legjobb fogyókúra?

Figyelt kérdés
2014. márc. 31. 15:13
 1/3 anonim válasza:

Enni bármit lehet, csak szénhidrát gazdag dolgokat nem érdemes.

A legjobb fogyókúra pedig kiegyensúlyozott.

2014. márc. 31. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A jó "fogyókúra" NEM kúra, hanem életmódváltás. Ugyanis különben a kúra vége után megint visszajön minden leadott kg, és a legtöbb esetben duplán.


Ha tartósan le akarsz fogyni, akkor kezdd el a kalóriaszámolást (kalóriabázis.hu -ra regisztrálj, ott a rendszer számol helyetted, meg minden részletesen el van magyarázva), ugyanis ez az, amivel megtanulod, hogy mennyit célszerü enni.


Olyan étel, ami tilos, nincs, mindent ehetsz, csak odefigyelve a mennyiségekre.

2014. márc. 31. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A „ legjobb fogyókúra ” helyett célszerűbb a „ legjobb táplálkozásmód ”-ot választani.

Frequentator-hoz csatlakozom abban, hogy szénhidrát dús ételeket kerülni kell, amennyiben az lehetséges, azonban figyelni kell arra, hogy a zsírbevitel legyen megfelelő, mert a szervezet ebből nyeri az energiáját, amennyiben a szénhidrátot elhagyod, így tehát a zsír és a fehérje kerül előtérbe és a szénhidrát kapja a legkisebb arányt – ez optimális a szervezet számára.


A kalóriaszámlálós módszert csak bizonyos szempontból érdemes figyelembe venni: a testtömeg termodinamikai törvények függvénye, de maga a testszövettípus már a makró-tápanyagok arányától függ. Tehát ha mindössze csak a kalóriákat nézed és beviszel mondjuk 1500 kcal-t szendvicsekből, gyümölcsökből, müzliből, stb., akkor a testtömeged csökkenhet, de maga a veszteség az izomzatból lesz és nem a testzsírból. Ha azonban ugyanezt a kalóriamennyiséget ( 1500 kcal-t ) húsból, halból, zöldségből, stb.-ből fedezed, akkor a testtömeged ugyancsak csökkenni fog, azonban a veszteség már a zsírszövetből lesz és nem az izomszövetből.

Gyakorlatilag érdemes és minden szempontból előnyös odafigyelni az ételek összetételére és nem csak kizárólag az energiaértékükre.

2014. márc. 31. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!