A családotok hogyan táplálkozik? Van elhízott a családban?
Hány fős a család és ebből hány fő elhízott?Mennyire táplálkoztok változatosan? Miért?
A kérdést ez a felmérés ihlette: [link]
A párommal élünk. Sajnos elég rossz az anyagi helyzetünk, így túl sok választásunk nincs, azt esszük, amit meg tudunk fizetni.
Ő kimondottan vékony, rajtam van egy kis felesleg, de még a normál kategórián belül.
Az étrendünk alapja nekünk is a kenyér, tészta, rizs. És a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket preferáljuk: 8-10 óra munka után mégis kinek van kedve nekiállni még két órát főzőcskézni?
Gyakran eszünk hideget, kolbászos, májkrémes vagy párizsis kenyeret. Ha nincs sok időnk, de meleget ennénk, akkor túrós tészta vagy bolognai spagetti. Hóvégén olaszos paradicsomos tészta. Zöldség- vagy húslevest majdnem minden nap eszünk, főleg most, hogy hideg van.
Gyakoriak még a főzelékek, főleg borsóból. Valamint a rizses hús, lecsós rizs, tojásos lecsó, rakott tészta.
Annyi "luxusra" költünk, hogy minden nap megiszunk egy-másfél liter tejet, és eszünk gyümölcsöt is. Persze általában az olcsó fajtából, karácsony előtt narancs, most alma.
Húst általában a tésztaételekhez eszünk, darált sertéshúst. Meg a húslevesben. Néha főzünk pörköltet, esetleg sütünk halat.
Nyáron elég sok idényzöldséget fogyasztunk, ilyenkor leginkább csak savanyúságot.
Nem a legszerencsésebb így étkezni. De ezeket tudjuk úgy kihozni, hogy olcsó is legyen és elég kalória is legyen benne. Ez főleg a páromnak fontos.
egyedül élek és elkezdtem tisztán enni ,nem eszem sem kenyeret,sem vörös húst ,sem édességet,tésztát csak módjával ,nincs itthon sem cukor sem méz,semmi amitől elcsábulnék.
Csirke mellet eszek,főleg zöld körettel,vagy rizzsel ,néha étteremben kajálok ott is valami gyros husit.Vagy pl ma főztem húslevest.
Van rajtam 20 kiló fölösleg,nem görcsölök ezen de le kell mennie ,elég volt.Néha bűnözök egy kis aszalt gyümölccsel.
sonáj:
Hajrá, nagyon jól csinálod! Ha napi fél órát gyors tempóban sétálsz, akkor júniusra le is megy rólad az a fránya 20 kiló! Gratulálok és kitartást kívánok!
A mi családunk hat emberből áll ,magamat is beleszámítva. Az anyai nagymamám velünk él, és Ő főz,süt. Nem nagyon szeret beújítani , ezért rendszerint azokat az igazi magyar ételeket eszük. Van, hogy nagyon zsíros egy-egy kaja(pörkölt, sült hús), de hát nem húzhatjuk a szánkat. Gyakran besegítek, olyankor mindig próbálok rá szólni, hogy azért az olajat, a zsírt csak mértékkel. Egyébként ha én tudnék helyette főzni, biztos egészségesebb ételeket készítenék(pl . egy héten egyszer mindig ennénk vmilyen halat és több lenne a főtt zöldség is), de hát a suli miatt nem tudom megoldani.
Ettől függetlenül a családunk nincsen kórósan elhízva. Az apukám,az öcsém és a bátyám is, a magasságukhoz képest, soványak( az öcsém 190 cm és 50 kg). Viszont rajtunk nőkön, a mamámon, anyukámon rajtam van egy 2-3 kg felesleg vagy még több is. Sajna :/
Egészségesen eszünk a párommal, mert mindketten nagyon hízékonyak vagyunk. 3 éve mikor összeköltöztünk én 82 kilol voltam, a párom 134, most én 53 vagyok (172 cm), ő 103 (a 2 m fölötti magasságához).
A heti 2 szabadnapunkból 1 sütéssel telik (a reggeli bagettet, a croassaint, a kenyeret, az esetleges plusz péksütemény igényünket előre begyúrom és irány a fagyasztó, amikor kell csak bedobom a sütőbe és max fél óra és kész is minden). A tésztát megint magunknak gyúrom be (zöldséges tészták). Csak reggeli eszünk édességet (pl. csokis croassaint), tízórai az szendvics, sok zöldséggel. Ebéd változó de általában csirkemell, párolt zöldséggel, rizzsel vagy tésztával (kb 2 havonta) és saláta. Uzsonna csak zöldség max valami házilag gyártott öntettel, vacsora pedig csak saláta.
Fehér lisztet, cukrot, napraforgó olajat, bolti tésztát vagy kenyeret, péksüteményt, zsírt még sose vettünk mióta együtt élünk. A változatosság pedig nagyon egyszerűen megoldható. Minden héten összeülünk megbeszélni, hogy mi legyen a heti menü, mint a menzán és ezt vezetem is, ha valami volt 2 hónapon belül akkor felkerül a kívánság listára, ide kerülnek a héten eszünkbe jutott ételek is, természetesen ezekből is ötletelünk. És a bevásárlás is már ez alapján megy, így nagyon ritka ha kidobunk valamit. Ja és természetesen a gyümölcs az a nasi napközben.
A szuk csaladom harom fo. Ebbol a lanyom meg anyatejen el :), en paleolit etrendet kovetek es vekony vagyok, a parom pedig eszik mindenfelet es lassan hizik, ami szerencsere kezdi zavarni. A valtozatos taplalkozas meg relativ... elkeszites szempontjabol mostanaban nem eszem tul valtozatosan (husokat sutve, zoldsegeket nyersen, vagy szinten sutve), viszont alapanyagok szempontjabol igen.
A tagabb csaladban apam elhizott, es a szulein is van tulsuly. Apam alkalmakra szereti a valtozatossagot, egyebkent gyorsan elkeszitheto kajakat eszik (sok tesztat). Nagyszuleim olcsosagra torekszenek.
Parom edesanyja elhizott, edesapjan van nemi tulsuly. Ok sok krumplit es tesztat esznek, es nincs nagy valtozatossag naluk.
Ó köszönöm szépen :) Van egy elliptikus trénerem azt kínzom,és kerózok sokat,amikor csak tehetem bicajjal járok.
Amúgy azt vettem észre ,egyre kevésbé érdekel az,hogy mit eszem ,mármint nem kell,hogy finom vagy édes legyen beviszem a kiszámolt adagot és kész.
"Igénytelenül és olcsón eszik a magyar"
Miért hogyan egyen ha nincsen pénze??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!