Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A családotok hogyan táplálkozi...

A családotok hogyan táplálkozik? Van elhízott a családban?

Figyelt kérdés

Hány fős a család és ebből hány fő elhízott?Mennyire táplálkoztok változatosan? Miért?

A kérdést ez a felmérés ihlette: [link]

2014. jan. 16. 16:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
46%

Mi 6-an vagyunk, ebből apám van egyedül elhízva mint a disznó. De az az ő igénytelensége.

Hajlalmunk mindanyiunknak van rá, de sportolunk és egészségesen eszünk. Piacon vásárolunk zöldséget, gyümölcsöt kistermelőktől. Csirkét is csak háztól.

Én speciel igyekszek egészségesen főzni, nem zsírt használok meg napraforgóolajat hanem szőlőmagolajat pl. Drága, de szerintem megéri. Egészésgesebb és szebb is vagy tőle. :)

2014. jan. 16. 17:06
 2/20 anonim ***** válasza:
75%

3-an élünk a családban és ebből én és a párom elhíztunk. A fiam nem, ő tartja magát, igaz, ő rendszeresen is sportol. Nálunk a hízás akkor kezdődött amikor a munkánk miatt abbahagytuk a sportolást. Nálam közrejátszott az is, hogy munkanélküli voltam, és ellustultam keményen. Most fizetjük az árát vissza, kemény diétával, sportolással.

Régen tényleg egészségtelenül ettünk, de már jó ideje figyelünk arra, hogy mit eszünk. Így változatos az étrendünk ami főleg csirkemellből, lazacból, halból áll, mellette sok zöldséggel, (főleg brokkolival mert imádom, és a rák kialakulásának megelőzésére is jó)

2014. jan. 16. 17:08
 3/20 A kérdező kommentje:
Mik a főbb,gyakrabban előforduló ételek az asztalon?
2014. jan. 16. 17:11
 4/20 anonim ***** válasza:
36%

Igen van elhízott a családban, de ez főként a genetikának köszönhető. Apámról van szó, de neki az apja, a nagyapja és a dédapja is pontosan így nézett ki. (nagy has, vékony láb)

Nálunk is több étel készül csirkehúsból, mint disznóból vagy marhából. De ez nem spórolásból van, hanem azért mert a családból csak egy ember szereti a csirkén és halon kívüli húsokat. Egyébként sűrűn eszünk halat is, mivel azt mindenki imádja. Én egyáltalán nem eszek fehér kenyeret, tésztát pedig kb. évente egyszer. Ennek az az oka, hogy szerintem nem lehet vele jól lakni, vagyis én 1 óra múlva már éhesnek érzem magam tőle. Zöldséget és gyümölcsöt szinte minden nap eszünk. Én édesszájú vagyok, ezért sok édességet eszek. A BMI-m rendben van, tehát nem vagyok túlsúlyos. Amúgy meg szerintem tök hülyeség ez a felmérés. Nem igénytelenségből eszik a magyar gofrit, muffint, browniet meg persze pizzát, hanem az amerikaiak majmolásából. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek az ételeknek az elkészítése egyáltalán nem olcsó. Múltkor csináltunk pizzát, hárman ettünk belőle és majdnem négyezer forint volt a hozzávaló. Tehát egy ember egyszeri vacsorája, több mint 1300 forint volt. Hol olcsó ez? Máskor ennyi pénzből két napra főz az ember.

2014. jan. 16. 17:17
 5/20 zabmester ***** válasza:

Mi főleg főzeléket vagy tésztát eszünk, már ami a főétkezéseket illeti, húst inkább csak havi 2-3 alkalommal, mert egyrészt macerás (legalább is az, amit mindannyian szeretünk), másrészt drága (legalább is ahhoz képest, amit így költünk, és azért ilyen téren is válogatósak vagyunk sajnos).

Elhízva egyikünk sincs, a párom kimondottan vékony. A fiam teljesen átlagos alkatú gyerek, rajtam van némi felesleg, de ezt még elhízásnak nem nevezném, én ezt hat éve, a terhességemkor szedtem fel, volt már, hogy leadtam, de akkor meg sokkal jobban látszott a megnyúlt bőröm, úgyhogy most már inkább nem foglalkozom vele, dagadtnak azért így sem nevezne senki.

Mondjuk az persze tény, hogy a nagy jómódban élőköz képest "igénytelenül" táplálkozunk, mert eszünk virslit, párizsit, sok tésztát eszünk, de ezt tudjuk megfizetni. Ennék én szívesen lazacot meg marhát, de ki győzné azt pénzzel?

2014. jan. 16. 17:22
 6/20 anonim ***** válasza:

4 tagú a családunk, közülünk Anyuék nem annyira figyelnek oda mit esznek, inkább mennyiséget tartják be hugommal. Apám mindig mindenből annyit amennyire szüksége van, elhízott nincsen, ez valószínűleg genetikának köszönhető. Én 2naponta csirkehúst, sok halat, rizst, zöldséget, gyümölcsöt szoktam enni, akkor is ha már öklendezek tőle, hisz másképp nem tudnám megtartani az izomzatomat. Ezeket egyébként csak én eszem nagy számban, a többiek megunják, de nálam ez állandó étrend.

21/F

2014. jan. 16. 17:31
 7/20 anonim ***** válasza:

Hárman élünk együtt (férjemmel és az anyukájával).

Egyikünk sem elhízott, nyár elején kezdtünk életmódváltásba (én szorgalmaztam, az akkor még vőlegényem elég kövér volt már, anyukája sem volt jó formában).

Nem diétázunk, csak igyekszünk "tisztán" étkezni, jó minőségű, egészséges alapanyagokat felhasználni, odafigyelünk a megfelelő ch-zsír-fehérje bevitelre stb.

Kis odafigyelést és szervezést igényel a dolog, de szenvedni nem kell.

A férjem nyár óta 120-on valamennyiről 82 kilóra fogyott, és anyós is fittebb lett, illetve mindannyian sokkal egészségesebbek és jobb közérzetűek vagyunk.

2014. jan. 16. 17:37
 8/20 anonim ***** válasza:
57%
Mi hárman vagyunk a családban és mind a hárman el vagyunk hízva, mert nem érzi jól magát a család, mindannyian depressziósok vagyunk és függőségekbe menekülünk, mint a kaja, a cigi, meg apámnál a pia. Már az életkedvem is elmegy attól, ha hazamegyek.
2014. jan. 16. 17:42
 9/20 anonim válasza:

Hárman vagyunk, a párom, én és a kisfiunk. A kicsi 10 hós, róla nem nyilatkoznék :)

A párom elég vékony, én kövérebb vagyok, a szülés után 110 kg voltam, most 87 vagyok, sportolok, egészségesen étkezem, szoptatok. remélem, meg lejjebb még.

2014. jan. 16. 17:43
 10/20 anonim ***** válasza:
Mi nem taplalkozunk eppen egeszsegesen, de nem vagyunk elhizva. (oten vagyunk) A gyumolcs es zoldseg bevitelre figyelek, de az edessegert oda vagyok, nem is mondok le rola.
2014. jan. 16. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!