Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen gyümölcsöt fogyasszak...

Milyen gyümölcsöt fogyasszak délutánonként?

Figyelt kérdés

a gyomorsavam nem túl jó... épp leszeretnék fogyni szóval szénhidrát nem nagyon kéne és nem birom a savanyú dolgokat(pl. egy narancs az már olyan savanyú hogy nem birom lenyelni) az alma ha jól tudom nem tesz jót a fogaknak

milyen gyümölcsöt ajánlotok?

2013. júl. 31. 16:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Alma, ha este nem felejtesz el fogat mosni, semmi baja nem lesz a fogaidnak...
2013. júl. 31. 16:18
 2/11 A kérdező kommentje:
azt hallottam a savassága miatt árt, egyébként mosok minden nap fogat
2013. júl. 31. 16:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Esetleg barack!
2013. júl. 31. 16:24
 4/11 anonim válasza:

A citrom és a meggy is lúgos gyümölcsök, amelyek gyengítik a gyomorsav maró hatását.

A meggyet eheted magába is (esetleg kis fahéjjal megszórva), a citrom levét és a reszelt héját keverheted szírszegény túróba némi édesítőszerrel.

Egyébként nem csak az alma, hanem az összes savas gyümölcs gyengíti a fogzománcot, ami fogerózióhoz vezethet (van kifejezetten fogerózió elleni fogkrém és szájvíz is).

2013. júl. 31. 16:25
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi:)
2013. júl. 31. 17:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Minden gyengíti a gyomorsavat, mert az egy pH 1,5-2 körüli közeget teremt a gyomorban.. az ételeink meg ehhez képest lúgosak..

Ne egyél gyümölcsöt ha nem akarsz.. ha ennyi problémád van velük, nem kötelező. Ha szereted az almát nyugodtan eheted.

2013. aug. 1. 13:25
 7/11 A kérdező kommentje:
gyümölcsöt szeretem csak amelyik túl savanyú egyszerűen nem birom megenni (citromlevet szoktam tenni teába de csak keveset) almát azt szeretem van is úgyhogy azt eszem
2013. aug. 1. 17:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Nincs is úgyhogy én meg nem eszem. De venni kéne.
2013. aug. 2. 00:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Most jövök én itt kotnyeleskednixD

BÁRMILYEN GYÜMÖLCSÖT EGYÉL! Nem ártanak:) Ha nem szereted, mert savanyú, akkor nem eszed, de pl. az almától egyáltalán nem kell félned:) Naponta 3 almának már érezhető pozitív hatása van :) Egyébként olvastam itt pár érdekességet az almának káros hatásait illetően.... hm...és azt tudtátok, hogy a hús megemésztése rengeteg savat igényel, annyit, hogy a szervezetnek az nagy nehezen elő is kell állítani...Nem magyarázok, nézzen mindenki maga utána:) de nem túlságosan kedvező a csontok és fogak számára a dolog, s nagyobb veszéllyel jár mint egy alma:P

2013. aug. 8. 22:57
 10/11 A kérdező kommentje:
nem értek hozzá épp ezért kérdeztem rá:) köszi a válaszokat
2013. aug. 9. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!