Milyen gyümölcsöt fogyasszak délutánonként?
a gyomorsavam nem túl jó... épp leszeretnék fogyni szóval szénhidrát nem nagyon kéne és nem birom a savanyú dolgokat(pl. egy narancs az már olyan savanyú hogy nem birom lenyelni) az alma ha jól tudom nem tesz jót a fogaknak
milyen gyümölcsöt ajánlotok?
A citrom és a meggy is lúgos gyümölcsök, amelyek gyengítik a gyomorsav maró hatását.
A meggyet eheted magába is (esetleg kis fahéjjal megszórva), a citrom levét és a reszelt héját keverheted szírszegény túróba némi édesítőszerrel.
Egyébként nem csak az alma, hanem az összes savas gyümölcs gyengíti a fogzománcot, ami fogerózióhoz vezethet (van kifejezetten fogerózió elleni fogkrém és szájvíz is).
Minden gyengíti a gyomorsavat, mert az egy pH 1,5-2 körüli közeget teremt a gyomorban.. az ételeink meg ehhez képest lúgosak..
Ne egyél gyümölcsöt ha nem akarsz.. ha ennyi problémád van velük, nem kötelező. Ha szereted az almát nyugodtan eheted.
Most jövök én itt kotnyeleskednixD
BÁRMILYEN GYÜMÖLCSÖT EGYÉL! Nem ártanak:) Ha nem szereted, mert savanyú, akkor nem eszed, de pl. az almától egyáltalán nem kell félned:) Naponta 3 almának már érezhető pozitív hatása van :) Egyébként olvastam itt pár érdekességet az almának káros hatásait illetően.... hm...és azt tudtátok, hogy a hús megemésztése rengeteg savat igényel, annyit, hogy a szervezetnek az nagy nehezen elő is kell állítani...Nem magyarázok, nézzen mindenki maga utána:) de nem túlságosan kedvező a csontok és fogak számára a dolog, s nagyobb veszéllyel jár mint egy alma:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!